⏯️ Els llibreters esperen un Sant Jordi "repartit" en la primera diada postpandèmica sense restriccions

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
23-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Els llibreters esperen un Sant Jordi "repartit" en la primera diada postpandèmica sense restriccions
    Peu de foto: 
    Jordi Bataller (ACN)

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Eric del Arco, ha posat en valor poder celebrar el primer Sant Jordi sense restriccions després d'anys. "Serà una diada repartida i amb molts desplaçaments que esdevindrà una celebració conjunta de país", ha explicat en una entrevista a l'ACN. En aquest sentit, Del Arco reivindica el model de superilla literària que repeteix Barcelona aquest any i que, tot i que fa perdre "una mica el punt romàntic" de la festa, permet "esponjar" els compradors. "Hem d'avaluar com ha anat i valorar si el model és sostenible, si val la pena créixer i l'esforç que ens suposaria. Cal consolidar la festa i que continuï sent popular", ha precisat.

Des del sector, reivindiquen el 23 d'abril com una "festa popular" que, aquest any, cau en cap de setmana, una circumstància que propicia la compra de llibres. "Sant Jordi és fer un tomb, és una festa popular i com a festa popular serà un gran dia", ha avançat. En aquest sentit, preveuen que la celebració quedi molt repartida per tot el territori, amb ciutadans de Barcelona que passin el cap de setmana fora i altres que s'acostin fins a la capital catalana.

Preguntat sobre si la superilla literària pot créixer més, Del Arco s'ha mostrat partidari d'avaluar com ha funcionat en el primer any sense restriccions. A partir d'aquí reflexionar "de manera real" si val la pena créixer i l'esforç que suposaria. Amb tot, assegura que és un model d'èxit que s'està exportant fora de Barcelona perquè permet una "gran circulació de gent, de centenars de milers de persones concentrats en un únic punt de la ciutat".

Els més venuts només representen el 5% de vendes

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya també ha recordat que es tracta d'una diada "molt repartida" a nivell literari i que el rànquing dels més venuts té una influència discreta en el conjunt de vendes del dia.

En aquest sentit, ha volgut recordar que els deu títols amb més sortida per Sant Jordi només representen el 5% de les vendes. "Es reparteix molt, crec que serà un dia en què tothom trobarà el llibre que vol", ha conclòs.

Comparteix

També t'interessarà