Els medicaments més solidaris

S.E.
05-03-2017
  • Els medicaments més solidaris

Comprar un medicament i donar-lo per a les persones que més el necessiten. Això és el que van fer ahir molts lleidatans en el marc de la campanya solidària organitzada per l’entitat sense ànim de lucre Banc Farmacèutic. Hi van participar dinou farmàcies de la província de Lleida i una quarantena de voluntaris, que van recollir les medecines que no requereixen prescripció mèdica i productes de parafarmàcia que compraven els clients per entregar-los després a les entitats assistencials Aremi, Talma, Arrels Sant Ignasi, Jerico, Aspros i Ilersis. “No costa res col·laborar-hi”, va indicar una dona que va donar, al costat del seu fill, diversos medicaments. Únicament es recullen els fàrmacs sol·licitats prèviament per aquestes entitats en funció de les seues necessitats i són bàsicament antisèptics, desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, mucolítics, laxants, antipirètics, complexos vitamínics, productes oftalmològics i material per a cures i ferides.

Els farmacèutics enviaran a l’ONG el marge que els correspondria per vendre aquests fàrmacs

Josep Ramon Isanta, un dels farmacèutics participants, va remarcar que aquest any han doblat les farmàcies participants i confia a doblar també el nombre de medecines recollides (en la passada edició van ser 373). Va recordar que la campanya se celebra a tot l’Estat amb l’objectiu d’arribar als seixanta mil medicaments per subministrar-los a “persones en risc d’exclusió per raons de salut o econòmiques”. I és que molts medicaments d’ús comú per les persones que tracten les entitats participants han estat retirats de la Seguretat Social i hi ha persones que tenen dificultats per adquirir-los. Va assenyalar també que les farmàcies prolongaran la campanya durant dos o tres dies i després entregaran les medecines a les entitats i enviaran al Banc Farmacèutic els diners corresponents al marge que els correspondria. El seu objectiu és ajudar a pal·liar la pobresa farmacèutica, sigui pel motiu que sigui.

A banda de a Lleida, la campanya de medicaments solidaris es va desenvolupar també a Barcelona, Girona, Tarragona, Madrid, Saragossa, Osca, Terol, Màlaga, Granada, Sevilla, Cadis, Còrdova i Badajoz.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next