Els metges es posen en solfa

REDACCIÓ
08-04-2019
  • Els metges es posen en solfa

L’església parroquial de Mollerussa va acollir ahir a la tarda un concert d’allò més singular, no pel gènere musical sinó pels intèrprets. Va ser el primer concert a Ponent de l’Orquestra Ars Medica, fundada a Barcelona el 1984 i integrada per una quarantena de metges i professionals del món sanitari.

El concert, promogut per l’ajuntament de Mollerussa, va ser l’estrena a Lleida des de la creació d’aquesta formació, sota la batuta del director Alfons Reverté, que la dirigeix des de fa gairebé set anys i que també està al capdavant de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. De fet, Reverté va triar el temple de Mollerussa per a aquest concert atenent la seua especial acústica. L’Orquestra Ars Medica compta entre els seus components amb el doctor Chema Tomás, únic integrant lleidatà, veí de Mollerussa.

El concert va tenir caràcter gratuït i va comptar amb la col·laboració de l’Associació de la Música de Mollerussa. El programa musical va incloure la interpretació de peces de Schubert i Albinoni, així com de diferents bandes sonores de conegudes pel·lícules, segons va explicar en la presentació del concert Chema Tomás. Aquesta orquestra, l’única formada per metges a Espanya –encara que aquest tipus de formacions són habituals a Europa–, té un caràcter amateur i assaja a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Està formada per músics d’instruments de corda, encara que en ocasions especials com la d’ahir també va comptar amb una secció de vent i fusta per poder completar el repertori previst.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta