Els Mossos mantenen els controls en vint-i-cinc punts d'accés al Segrià

REDACCIÓ
14-07-2020
  • Els Mossos mantenen els controls en vint-i-cinc punts d'accés al Segrià

Els Mossos d’Esquadra mantenen els vint-i-cinc dispositius de control que es van posar en marxa la setmana passada per complir el confinament al perímetre del Segrià i vigilar-ne els accessos. I és que, després que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida deixés en l’aire la resolució aprovada diumenge pel Procicat i que només permetia els desplaçaments per motius laborals en serveis essencials, l’operatiu especial de la policia es limita a obligar a retrocedir els conductors que volen entrar o sortir de la comarca sense justificació. Quant a les possibles sancions per incomplir les restriccions de mobilitat a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les pedanies de Sucs i Raimat, el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que els Mossos “seguiran les decisions judicials” i que el compliment de les noves normes “no depèn tant dels controls que duguin a terme els Mossos d’Esquadra com del compromís de la societat”.

Durant la primera setmana del confinament perimetral del Segrià, la policia catalana va fer retrocedir un miler de vehicles, la qual cosa representa una mitjana d’entre 150 i 200 turismes cada dia. Així mateix, els agents van denunciar un ciutadà per desobediència perquè volia sortir de la comarca i van aixecar diverses actes per incompliment de la resolució decretada pel departament d’Interior el 4 de juliol passat. L’excusa més utilitzada pels conductors per sortir del Segrià és la dels motius laborals, encara que “alguns anaven amb les maletes i l’aneguet de goma al cotxe”, va explicar el cap de l’àrea regional de Trànsit a Ponent dels Mossos d’Esquadra, Damià Larriba.

Als controls instal·lats en 25 punts de la comarca treballen entre 350 i 370 efectius cada dia i per fer-ho possible, els Mossos han incorporat agents de la unitat d’Investigació o de Medi Ambient al dispositiu de Trànsit. El dispositiu està dirigit des d’un centre de control que els Mossos van muntar a l’àrea de servei de Vila-sana. Les restriccions no afecten la circulació per autovies i autopistes quan es tracti de moviments amb origen o destinació fora del Segrià.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?