Els Mossos registren més de dos robatoris d’habitatge al dia a Lleida

A. GUERRERO / L. GARCÍA
10-04-2019
  • Els Mossos registren més de dos robatoris d’habitatge al dia a Lleida
  • Els Mossos registren més de dos robatoris d’habitatge al dia a Lleida

Les comarques de Lleida van registrar l’any passat un total de 816 casos de robatoris amb força en domicili, cosa que representa una mitjana de més de dos casos per dia, segons el Portal de Criminalitat del ministeri de l’Interior. Del total de casos, 348 (un 42,6%) van ser a la ciutat de Lleida. Són xifres similars a les de l’any 2017. “És un delicte que ens preocupa per l’afectació que té per als ciutadans, encara que el més freqüent són els robatoris a l’interior de vehicles i els furts”, va explicar ahir el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial de Ponent, Xavier Monclús, durant la celebració del Dia de les Esquadres.

Precisament, ahir es va distingir els agents que van participar en una investigació que va permetre desarticular a Lleida una xarxa internacional de lladres acusada de cometre 75 robatoris, dels quals 28 casos es van registrar en setze localitats de Ponent (Bellcaire d’Urgell, Castellserà, Ossó de Sió, Tàrrega, Guissona, Puigverd d’Agramunt, Preixens, Montgai, Ribera d’Ondara, la Fuliola, Anglesola, Miralcamp, Linyola, Vinaixa, Almenar i Solsona) i que es va saldar amb onze detinguts. Una altra actuació que va merèixer un reconeixement és la que va tenir lloc a l’octubre quan es va arrestar els membres d’un clan familiar d’Alfarràs que conreava i distribuïa marihuana a Lleida i Osca. Monclús va afirmar que el d’ahir “és un acte en el qual reconeixem actuacions policials i assistencials i és un any molt especial perquè es compleixen vint anys del desplegament dels Mossos a Lleida”.

En un altre ordre, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, va assegurar al seu discurs que els Mossos “són una policia moderna, integral, equiparable a les millors del món”. Per la seua banda, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va reiterar la petició de més dotació d’agents a la ciutat. “Tenim un dels municipis més extensos amb l’Horta, que són 19.000 hectàrees. Són necessaris més mossos per cobrir com correspon aquest territori i totes les necessitats.” Aquest any l’acte va recobrar el seu format inicial després que l’any passat es fes a porta tancada pel context polític.

Hi va haver felicitacions per a un militar i un guàrdia urbà de Lleida que van atendre les víctimes d’un accident amb tres morts, un d’ells un mosso d’esquadra fora de servei, el maig passat a la C-12 a Llardecans. També es va distingir el Sistema d’Emergències Mèdiques per la tasca a Cambrils durant els atemptats terroristes de l’any 2017.

Per la seua banda, a la Regió Policial del Pirineu Occidental hi va haver 97 felicitacions (56 agents i 41 ciutadans) i quatre condecoracions, una de les quals a un membre de la Policia Nacional. L’acte es va celebrar al cine Ribagorça del Pont de Suert.

Una jutge i un militar, entre els distingits

Les diferents regions policials van celebrar ahir el Dia de les Esquadres. A la Regió de Ponent, a l’acte a la Seu Vella, es van entregar 207 felicitacions (160 de les quals a mossos d’esquadra i 47 a persones externes al cos policial) i set condecoracions. Una de les medalles al mèrit va ser per a la jutge Nadia Maria Oviedo, titular del jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida, per la seua col·laboració en investigacions del cos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta