Els Mossos van investigar 37 casos de maltractament a menors el 2020

L. GARCÍA
31-01-2021
  • Els Mossos van investigar 37 casos de maltractament a menors el 2020

Els Mossos d’Esquadra van portar a terme l’any passat un total de 528 procediments per violència de gènere a les comarques lleidatanes des de l’inici del confinament per la Covid-19, el 14 de març del 2020, fins al mes d’octubre. D’aquests, 37 casos van ser amb menors que havien estat víctimes també de maltractament per part del seu progenitor. Així consta en una resposta parlamentària del Govern que inclou la informació facilitada per l’Institut Català de les Dones. Segons aquestes dades, un total de 178 dones que van sol·licitar l’atenció al telèfon per a víctimes en situació de violència masclista procedents de la província de Lleida tenien fills menors convivint en el nucli familiar.

D’aquestes, segons l’ICD, divuit van afirmar que els seus fills menors d’edat també havien estat víctimes del maltractament que patien elles, gairebé la meitat d’ells amb violència física. Així mateix, tots ells també eren víctimes de maltractament a nivell psicològic. Fins a principis de desembre, el telèfon de l’ICD 900 900 120 va atendre prop de quatre-centes trucades de dones en situació de violència masclista a les comarques de Ponent i del Pirineu. Nou d’aquestes dones van assegurar haver estat víctimes de violència sexual, la majoria per part de les seues parelles o exparelles.

Val a recordar que l’any 2019 els centres sanitaris i hospitals van detectar un centenar de casos de maltractament infantil a la província de Lleida, dels quals una trentena eren de caràcter greu. L’últim cas detectat ha estat el del nadó de quinze mesos de Lleida hospitalitzat a la Vall d’Hebron a causa d’un presumpte cas de maltractament. La parella de la mare del menor va ingressar divendres en presó preventiva i sense fiança acusat d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa després de ser detingut pels Mossos d’Esquadra dimarts passat.

Els fets van tenir lloc en un habitatge del Centre Històric, quan els agents van anar-hi per un avís d’una discussió de parella i van trobar el nadó amb diverses lesions. La mare del nen és investigada per un delicte d’encobriment.

És el segon cas en pocs mesos a la província. El novembre passat, un nadó de Tàrrega de només un mes va morir després d’un temps hospitalitzat a causa d’un possible maltractament. Els seus pares estan sent investigats per possible delicte homicidi pel jutjat de Cervera.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta