Els multimilionaris beneficis de Naturgy al primer semestre del 2023

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
24-07-2023
Actualitzat: 24-07-2023 13:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els multimilionaris beneficis de Naturgy al primer semestre del 2023
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

L'energètica fa inversions de 839 milions i redueix el deute fins als 10.752 milions


Naturgy ha tancat els primers sis mesos de l'any amb un benefici net de 1.045 milions d'euros, un 87,6% més que en el mateix període del 2022, quan va ser de 557 milions, segons ha informat en un comunicat remès a la CNMV. L'energètica ha tancat el primer semestre amb unes inversions de 839 milions (+16%), i ha rebaixat el deute fins als 10.752 milions (-11%). La companyia ha aconseguit també un EBITDA de 2.849 milions, un 39% més. Segons ha explicat el president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, els resultats "superen els objectius" i demostren "la solidesa del pla industrial de la companyia". De fet, Naturgy espera de cara al 2025 superar els 5.000 milions d'EBITDA i un benefici net de 1.800 milions.

Els multimilionaris beneficis d'Endesa al 2022
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (ACN)

Tal com ha indicat l’empresa, la demanda d'energia als països on opera va experimentar una disminució al llarg del primer semestre del 2023. En el cas d'Espanya, es va reduir de mitjana un 6,9% (llum) i un 12,5% (gas) per la incertesa macroeconòmica i les temperatures suaus durant el període. L'empresa també va registrar caigudes de la demanda de gas a Xile i el Brasil, mentre que a Mèxic, Argentina i Panamà la demanda d'energia va augmentar.

"Després de l'augment sense precedents dels preus del gas i l'electricitat el 2022, els preus de l'energia van experimentar una reducció al llarg del primer semestre de l'any 2023, tot i que es va mantenir la volatilitat i una elevada sensibilitat a qüestions geopolítiques i riscos de possibles talls de subministrament", argumenta la companyia. Tot i això, l'empresa ha comunicat la seva intenció de pagar un dividend de 0,5 euros per acció aquest mes d'agost. De cara al període 2023-2025, s'estableix un pagament d'1,40 euros per acció.

CaixaGuissona obté un benefici rècord el 2022
Peu de foto: 
Foto CaixaGuissona

Pel que fa a les inversions, Naturgy indica que a finals de juny sumaven més de 830 milions d'euros, un 16% més. D'aquests recursos, un 65% es van destinar al creixement renovable i a les xarxes. En el cas d'Espanya, la companyia té una trentena de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques en construcció. Paral·lelament, continua amb el desenvolupament de diversos projectes de biometà i hidrogen i ha iniciat els tràmits per desenvolupar vuit projectes d'emmagatzematge amb bateries.

De fet, l'energètica ressalta la seva aposta pels gasos renovables com l'hidrogen o el biometà, negoci en el qual espera ocupar un "paper clau" els anys vinents. En aquest sentit, la firma que presideix Francisco Reynés destaca que té més de seixanta projectes en diferents fases de desenvolupament. "La companyia està ben posicionada per aprofitar l'oportunitat que ofereixen els gasos renovables per avançar cap a la descarbonització i està disposada a desplegar importants inversions i recursos en aquest negoci", conclou.

Comparteix

També t'interessarà