Els nous serveis de Cardiologia eviten 163 trasllats a Barcelona

SEGREcom
29-09-2015
  • Els nous serveis de Cardiologia eviten 163 trasllats a Barcelona

El servei de Cardiologia de l'hospital Arnau de Vilanova ha evitat aquest any un total de 163 trasllats de pacients a Barcelona gràcies a la incorporació d'una consulta monogràfica de cardiopaties congènites al gener i a l'ampliació el 16 febrer del servei d'Hemodinàmica a 24 hores al dia (fins llavors obria 12 hores). La nova consulta ha atès en els últims 8 mesos un total de 102 pacients, que en altres circumstàncies haurien estat visitats a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

El cap de Cardiologia, Fernando Worner, va explicar que un especialista de Lleida, format en aquesta superespecialitat, atén els pacients amb aquestes patologies i va destacar que treballa de manera coordinada amb metges del Vall d'Hebron.

D'altra banda, des que es va ampliar la unitat d'Hemodinàmica (de 20.00 a 8.00 h), l'Arnau ha atès 62 infarts aguts de miocardi en horari nocturn. Aquesta xifra és superior a la prevista inicialment d'uns 80 anuals. Si es manté la tendència, se superarà el centenar de procediments durant el primer any de funcionament.

Evitar als pacients visites a hospitals de Barcelona com el Vall d'Hebron o el Germans Trias i Pujol (Can Ruti de Badalona) continua sent un repte per a l'hospital, de manera que té previst posar en marxa noves prestacions i unitats entre finals d'any i principis del vinent (vegeu el desglossament).

Worner va fer ahir balanç de les actuacions del seu servei amb motiu del dia del cor, que se celebra avui. Va destacar que la unitat d'insuficiència cardíaca ha atès un total de 620 pacients des que es va posar en marxa el 2010, és a dir, 124 a l'any. Fernando Worner va subratllar que el funcionament d'aquesta unitat s'ha traduït en "una reducció del nombre de visites a Urgències i també d'ingressos hospitalaris".

Hemodinàmica

L'ampliació d'aquesta unitat atén més pacients del que es preveia inicialment

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta