Els pagesos de Ponent portaran la protesta a Barcelona per "fer-se escoltar"

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
06-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els pagesos de Ponent portaran la protesta a Barcelona per "fer-se escoltar"
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)
  • Els pagesos de Ponent portaran la protesta a Barcelona per "fer-se escoltar"
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

Els pagesos mobilitzats a Ponent esperen que la marxa lenta de tractors de dimecres fins a Barcelona serveixi per "reivindicar la seva feina" i perquè les administracions els "escoltin" i donin resposta a les seves reivindicacions. Els manifestants, que des de primera hora del matí tallen l'A-2 a Fondarella en els dos sentits, han acordat en assemblea mantenir el tall fins dimecres a les 7 h, quan iniciaran la marxa lenta per la mateixa via fins a la capital catalana, on esperen aparcar a l'avinguda Diagonal i passar per la seu de la Comissió Europea, la delegació del govern espanyol i el Palau de la Generalitat a entregar el manifest amb les reclamacions del sector.

L'autovia A-2 a Fondarella continuarà tallada almenys fins dimecres al matí. Encara hi ha tractors que tallen la via en ambdós sentits de la marxa tot i que menys que durant el dia, ja que desenes de tractoristes han decidit fer nit a casa i tornar al matí per unir-se a la marxa lenta fins a Barcelona.

El portaveu de la plataforma 6F, Damià Areny, espera que la mobilització d'aquest dimarts i la marxa lenta de dimecres siguin el "principi" per aconseguir millores per revertir la crisi de preus, l'excés de burocràcia, o la disminució de les exigències de la nova PAC, entre d'altres mesures. I tot i que cal "batallar dia a dia", alerta que si no veuen "cap moviment", tornaran a sortir als carrers. "La gent en té ganes perquè està cansada i hi ha molts temes per tractar", avisat.

Entre els manifestants n'hi ha que faran nit a l'autovia i d'altres que aniran a casa i tornaran al matí. Entre aquests darrers hi ha en Jordi Martínez que defensa que la marxa ha de servir per "fer pressió". "Que ens facin cas i ens escoltin", ha afegit aquest productor d'Almacelles que denuncia la burocràcia fins a uns "nivells d'exigència inviables" a la qual estan sotmesos els petits productors.

De la seva banda, Raül Flix, agricultor del Soleràs del sector de l'olivera, ha defensat que anirà a Barcelona perquè considera que el sector "s'ha de reivindicar". En el seu cas, denuncia que fa dos anys que no cullen res per la sequera i diu que senten abandonats per les administracions.

En canvi, d'altres com Joan Anglès, de la Guàrdia dels Prats, tenen previst fer nit a l'autovia i unir-se a la marxa de dimecres. "Ens tenen esclavitzats per quatre duros i necessitem alguna cosa més perquè no podem estar fent per tothom i que no ens donin res", ha expressat.

Comparteix

També t'interessarà