Els patinets elèctrics ja no podran circular per calçades ni voreres a Lleida

SANTI COSTA DOMINGO
30-03-2019
  • Els patinets elèctrics ja no podran circular per calçades ni voreres a Lleida
  • Els patinets elèctrics ja no podran circular per calçades ni voreres a Lleida

El ple de la Paeria va aprovar ahir modificar l’article 59 de l’ordenança de circulació per regular els patinets elèctrics. Podran anar pels carrils bici, zones 30, passarel·les i passejos, mentre que no ho podran fer per les calçades de carrers que no estiguin catalogats com a zones 20 o 30 ni tampoc per les voreres. La modificació es va aprovar amb els vots a favor de PSC, Ciutadans, PP i l’edil Salmerón, l’abstenció del Comú i el vot en contra del PDeCAT, ERC i la Crida-CUP. Segons van informar fonts municipals, no entrarà en vigor fins d’aquí a un termini mínim de vint dies, quan es publiqui al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va assenyalar que aquesta modificació “se centra en la circulació dels patinets elèctrics i té com a objectiu guanyar en seguretat per als vianants i regular la convivència dels diferents col·lectius i tipologies de vehicles existents”. Paral·lelament, va dir que estudien la possibilitat que s’instal·lin a la ciutat sistemes de lloguer de patinets elèctrics. “Hi ha diverses propostes d’empreses privades sobre aquest assumpte”, va necessitar. En canvi, tant el PDeCAT com ERC, CUP i Comú van criticar que l’ordenança s’ha modificat “sense tenir en compte l’opinió dels usuaris, ni els ho ha preguntat”, va dir l’edil de la CUP Francesc Gabarrell. El regidor d’ERC Josep Maria Baiget va assenyalar que “no s’ha incorporat cap de les al·legacions que hem proposat”, i Carlos González, del Comú, va al·legar que “falten els informes de la Guàrdia Urbana per conèixer l’impacte d’aquesta normativa”. Els usuaris de patinets elèctrics, organitzats en el col·lectiu VMP Lleida, la critiquen perquè impedeix anar amb aquest vehicle en diverses zones de la ciutat.

D’altra banda, el ple va aprovar el reconeixement de factures pendents del 2018 i la modificació pressupostària amb els vots del govern, Ciutadans i Partit Popular.

Larrosa va explicar que “no volem salvar el Palauet, volem ampliar-lo i repartir les càrregues entre els propietaris dels terrenys en comptes d’expropiar-los, perquè costaria vint milions d’euros”.

Així mateix, va dir al PDeCAT que “si jo defensés el contrari i beneficiés interessos privats, tindria una querella vostra als jutjats”. La moció va ser rebutjada amb el vot en contra de PSC, Ciutadans i Partit Popular.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?