Els pensionistes de Lleida exigeixen una paga “digna” que superi els 1.080 euros al mes

ISMAEL CHIVA
Publicat: 
06-05-2018
Actualitzat: 06-05-2018 10:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els pensionistes de Lleida exigeixen una paga “digna” que superi els 1.080 euros al mes
  • Els pensionistes de Lleida exigeixen una paga “digna” que superi els 1.080 euros al mes
  • Els pensionistes de Lleida exigeixen una paga “digna” que superi els 1.080 euros al mes

Al voltant de 200 persones es van citar ahir a la plaça Sant Joan de la capital del Segrià, convocats per la Marea Pensionista de les Terres de Lleida, per exigir, una vegada més, unes pensions “dignes” que es revaloritzin en funció de l’increment de l’IPC perquè els seus beneficiaris no continuïn perdent poder adquisitiu. En aquest sentit, Joan Miquel Ballesté, representant de l’entitat organitzadora, va explicar que “continuem mobilitzant-nos, ja no per nosaltres, sinó pels nostres fills i els nostres néts que són els que es mereixen cobrar una jubilació, que és un dret que té tothom”. Així mateix, Ballesté va rebutjar, per insuficient, l’acord entre PP i PNB per apujar les pensions un 1,6% enguany i en funció de l’IPC el 2019. “No ens creiem res d’aquest Govern”, va subratllar” i va criticar que no es posi èmfasi a com recuperar la pèrdua de capacitat adquisitiva acumulada per part dels pensionistes des de la reforma del sistema impulsada per l’Executiu de Mariano Rajoy el 2013. Per la seua part, l’exregidora del PSUC a la Paeria Magda Ballester, que va intervenir en l’acte, va fer una crida perquè els pensionistes “recuperin el carrer per exigir el dret a unes pensions dignes”.

Així mateix, l’exdiputat del PSC al Parlament Pere Ayguadé va acusar el seu antic partit de “fer un cop d’estat amb la reforma de l’article 135 de la Constitució en ple estiu” el 2011, amb el PP. Igualment, va culpar el segon Govern de José Luis Rodríguez Zapatero d’“establir les bases perquè ens estafin” ara populars i Ciutadans. Entre lemes com “les pensions seran sempre nostres” o “volem la pensió del pare del Borbó”, els manifestants van anar fins a la subdelegació del Govern espanyol per llegir un manifest en el qual van exigir una pensió mínima de 1.080 euros, que l’edat de jubilació torni a estar als 65 anys i que la Constitució blindi el dret a la pensió, entre altres reivindicacions.

El Pacte de Toledo, dimecres, després d’un altre dia de mobilitzacions

La comissió del Pacte de Toledo celebra aquest dimecres la seua primera sessió després de l’acord entre PP i PNB per incrementar un 1,6% les pensions el 2018 i d’acord amb l’IPC el 2019, i retardar l’aplicació del factor de sostenibilitat en la seua revalorització fins al 2023, i la jornada d’ahir, amb mobilitzacions de pensionistes en desenes de ciutats. Una de les concentracions més nombroses va ser la de Vitòria, amb milers de participants. A Oviedo es van citar 2.000 mannifestantes per defensar el sistema públic de pensions. També prop d’un miler de persones van sortir a protestar als carrers de Valladolid. A Girona, la pluja va deslluir la concentració a la plaça del Mercat de Lleó, a la qual van acudir poc menys de 50 persones. A les comarques lleidatanes, 98.384 persones reben una pensió, amb una paga mitjana de 820,26 euros al mes. La major part dels pensionistes són jubilats, un total de 60.008, la pensió dels quals és de 934,24 euros mensuals de mitjana. Les prestacions per orfandat són les més baixes, amb una mitjana de 351,54 euros al mes.

Comparteix

També t'interessarà