Els pobles converteixen les terrasses en els primers punts de trobada

E. F. / X. R.
20-05-2020
  • Terrasses pobles fase 1
  • Terrasses afluència massiva terrassa bar Bunker Golmés Mollerussa

Per a alguns dels pobles més petits del pla de Lleida, entrar en la fase 1 de desconfinament ha significat recuperar un important espai de reunió, i en alguns casos l’únic: el bar. Les tertúlies han tornat amb l’obertura de les terrasses i els seus responsables les han obert fins i tot sabent que els serà difícil cobrir despeses amb només el 50% del seu aforament a l’aire lliure.

“Fem una funció social, la gent ho trobava a faltar i teníem ganes de tornar a socialitzar amb el nostre treball”, va afirmar ahir Sebastià Mata, al capdavant del bar Centre de Maldà. A les taules, Xavier, Pilar, Boti i dos amics anomenats Ramon fan un cafè. “El bar és el nostre punt de reunió, aquí no tenim cap altra cosa”, expliquen. A Sant Martí de Maldà hi ha dos bars: Ca la Maria, que obre només de 8.00 a 10.00, i El Foment, que fa jornada intensiva de 7.00 a 15.00 hores. En aquest últim, Robert, Josep Maria i Quim es mostraven satisfets de tornar: “Ho trobàvem a faltar, ara podem conversar.”

A Granyena de les Garrigues, els veïns no poden anar encara al bar municipal, en un primer pis sense terrassa. L’alcalde, Francesc Esquerda, va explicar que preveuen obrir-lo a l’arribar a la fase 2, quan podran utilitzar l’interior de l’immoble. A Algerri el local de jubilats continua tancat i les opcions per als padrins es redueixen als bars. L’alcalde, Miquel Plensa, va explicar que la gent gran opta més aviat per passejar i les terrasses acullen la resta de la població.

A l’extrem oposat, les capitals lleidatanes reuneixen desenes de persones en terrasses que arriben a superar els dos mil metres quadrats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta