Els pobles de la C-12 demanen rotondes abans que autovia

MARIA MOLINA
24-10-2019
  • Els pobles de la C-12 demanen rotondes abans que autovia

Els alcaldes dels municipis al traçat de la C-12 o Eix de l’Ebre van expressar ahir satisfacció pel projecte de la Generalitat de convertir aquesta carretera en autovia des de Lleida fins a Amposta. No obstant, abans volen que es construeixin les rotondes ja previstes a Sarroca, Torrebesses, Llardecans i Maials, atès que la d’Alfés ja s’ha executat.

L’alcalde de Maials i president del consell del Segrià, David Masot, va indicar que aquesta autovia és una antiga reclamació, sobretot com a via ràpida de fugida davant d’una emergència a la central nuclear d’Ascó. “En l’actualitat, només hi ha dos carrils, un per sentit, i alguna zona per avançar a la carretera, de manera que en cas d’accident no es pot traslladar tota la població afectada amb la màxima celeritat”, va remarcar.

Mentre l’autovia de l’Eix de l’Ebre es desenvolupa, els pobles demanen que es faci la glorieta de Sarroca, la de Torrebesses, les dos rotondes previstes a Llardecans i la de Maials, una actuació que estava prevista entre aquest any i el que ve.

L’alcaldessa de Llardecans, Carme Pinyol, va recordar en aquest sentit que els encreuaments que donen accés a aquestes localitats “són veritablement perillosos” i de fet són punts en què es registren diversos accidents, molts dels quals mortals.

Per la seua banda, l’alcalde de Maials va indicar que l’ajuntament ha sol·licitat millores en el projecte de la rotonda prevista a la cruïlla d’aquesta localitat per augmentar l’agilitat del trànsit i guanyar seguretat a la sortida i entrada de la població. Masot va assenyalar que el consistori ha demanat que tingui tres carrils perquè els vehicles no hagin de disminuir la marxa si es dirigeixen a Tarragona i puguin accedir al poble sense risc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...