Els Premis Hera reconeixen 5 dones pel seu paper en la visualització de la menopausa i l'osteoporosi

REDACCIÓ
Publicat: 
24-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Premis Hera reconeixen 5 dones pel seu paper en la visualització de la menopausa i l'osteoporosi
    Peu de foto: 
    D'esquerra a dreta: Carme Ruscalleda, Noemí Vilaseca, Maria Antonia Roca, Montse Iserte, Marta Segura i Mireia Serra. Fotos: Hera.

L’Associació Hera ha fet entrega dels guardons a les guanyadores de la segona edició dels Premis Hera, un guardó que reconeix la tasca de les professionals que treballen en favor de la visualització de l'osteoporosi i la menopausa, en les quatre categories en els quals s’han convocat: cultura, emprenedoria, investigació i recerca i periodisme i comunicació. L’acte s’ha celebrat aquest dijous al vespre durant el transcurs d’un sopar al restaurant Davall de la Llotja de Lleida.

Escollides les quatre guanyadores dels 2ns Premis HERA
Peu de foto: 
Diputació de Lleida

 
En l’apartat de cultura el reconeixement ha estat per Marta Segura, gerent i fornera del Forn de pa Segura per la recent creació del Pa HERA, elaborat amb l’objectiu de minimitzar les patologies que poden sorgir a les dones en l’etapa de la menopausa.
 
A la categoria d’emprenedoria, la guanyadora és Mireia Serra, creadora del Porfintu.com, una plataforma de cursos i classes online amb exercicis dissenyats per millorar l’estat físic i mental de les dones amb osteoporosi i durant l’etapa de la menopausa.
 
En l’àmbit de la investigació i recerca, la guanyadora ha estat Montse Iserte, psicòloga i sexòloga que, amb la seva empresa Sensual Intim, ha participat en projectes que han revolucionat la salut íntima de les dones. Des del 2021, forma part del projecte Dàlia, amb el qual es volen apropar productes i informació a les dones en l’etapa de la menopausa.
 
A la categoria de periodisme i comunicació, el reconeixement és per la periodista Noemí Vilaseca, per la seva secció al diari Ara titulada ‘Feliçment, dones’, dedicada a donar visibilitat a les dones representatives de diferents col·lectius i realitats a les comarques de Ponent.
 
Enguany, els premis incloïen la categoria ‘Premi Hera Dona Emblemàtica’ en reconeixement d'una dona que hagi estat rellevant en la societat catalana. L'entitat ha decidit donar el guardó a la cuinera catalana Carme Ruscalleda, reconeguda pel seu caràcter pioner, ja que actualment és l'única dona al món que acumula set estrelles Michelin, tres pel seu restaurant 'Sant Pau' a Sant Pol de Mar, dos pel 'Moments' de Barcelona i dos més pel 'Sant Pau' de Tòquio.

S’han presentat 23 candidatures a la segona edició dels premis

Després de rebre 23 candidatures, aquestes són les iniciatives guanyadores segons la deliberació del jurat, format per membres d’Hera, la Diputació de Lleida, la regidoria de Drets Civils i Feminismes i la regidoria de Salut de l'Ajuntament de Lleida, l'Institut Català de les Dones, el Col·legi de Metges de Lleida, el Col·legi d'Infermeres de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Lleida, el Col·legi de Periodistes de Lleida, el Servei Territorial de Cultura de la Generalitat a Lleida i BPW Spain (Federació d'Empresàries i Professionals).
 
Durant el transcurs de l’acte, s’ha obsequiat les premiades amb un guardó dissenyat especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una escultura de l’artista argentí establert a Lleida Miquel Àngel González, rèplica del logotip de l’associació HERA.
L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Montserrat Pifarré, regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Paco Cerdà, 5è tinent d’alcalde i responsable de  cinquè tinent d’alcalde, responsable de Promoció Econòmica de la Paeria de Lleida, Roser Xandri, vicepresidenta primera i responsable de relacions institucionals d’Ap Lleida i Raül Llevot i de Maria Antònia Roca, presidenta de l’Associació.
 
La cloenda ha anat a càrrec de la presidenta i fundadora de l’associació Hera i ha comptat amb la presència de la diputada Helena Martínez en representació de la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà