Els presidents veïnals de l’Horta reclamen prioritzar els usos agraris

SANTI COSTA DOMINGO
27-10-2019
  • Els presidents veïnals de l’Horta reclamen prioritzar els usos agraris

Els presidents de les partides veïnals de l’Horta demanaran que la nova ordenança que l’ajuntament està preparant per regular la convivència entre els que hi viuen i hi treballen protegeixi i prioritzi els usos agraris per sobre de la resta. Així ho va assegurar ahir el president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Francesc Montardit, després de reunir-se ahir amb els representants veïnals de les diferents partides.

Montardit va advocar perquè aquesta ordenança “serveixi per promoure la convivència i harmonia juntament amb la priorització de les activitats agràries i evitar friccions amb els veïns que no són ramaders ni agricultors”. Així mateix, va reconèixer que “l’ordenança no és cap desastre, però és evident que hem de retocar-ne detalls importants que analitzarem de forma conjunta tots els representants veïnals en pròximes reunions la setmana que ve”.

Alguns d’aquests detalls que Montardit proposa retocar o tenir en compte a l’hora de fer la redacció definitiva de l’ordenança són regular l’ensulfatat de fruiters o l’ús d’espantaocells acústics, que ja ha causat problemes entre els agricultors i veïns d’algunes partides de l’Horta. Paral·lelament, Montardit va assenyalar que tant els dirigents veïnals com els habitants de l’Horta “ens estem implicant molt a elaborar i afegir detalls a aquesta ordenança” i va afegir que “les associacions veïnals considerem que som les entitats més pròximes als habitants d’aquest pulmó verd que envolta la ciutat i que, per tant, ens considerem com un dels interlocutors més vàlids per tractar aquestes qüestions del dia a dia”. “Esperem que l’ajuntament també ho entengui així”, va concloure Montardit.

Respecte a l’elaboració d’aquesta ordenança, el president de la comissió territorial de l’Horta de la Paeria, David Melé, va assegurar que difondran aquesta proposta d’ordenança a les diverses entitats, col·lectius, sindicats juntes de sequiatge i ciutadania, però que aquesta normativa s’haurà d’adaptar tant al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) com a les lleis del departament de Territori de la Generalitat i d’Espais Agraris.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...