Els pressupostos de la Paeria arribaran al ple sense el suport del Comú

S.C.D.
21-11-2020
  • Els pressupostos de la Paeria arribaran al ple sense el suport del Comú

El projecte municipal més important de l’any, els pressupostos, arribarà al ple de divendres vinent sense el suport d’un dels tres socis de govern. L’esborrany dels comptes del 2021 es va aprovar a la comissió d’Economia amb els vots a favor d’ERC i JxCat, l’abstenció del tercer soci de govern, el Comú, i el PSC, mentre que Cs i PP hi van votar en contra. D’altra banda, l’oposició va proposar que el document de pressupostos no anés al ple d’aquest mes per poder estudiar-lo amb més deteniment, però els tres socis de govern s’hi van oposar i finalment es debatrà divendres vinent.

La regidora del Comú Elena Ferre va dir que malgrat no donar suport al document inicial confien a “arribar a un acord en el que queda de setmana abans d’anar a ple” i que l’abstenció no és “un acte hostil cap als nostres socis”, sinó “una oportunitat més per continuar amb la negociació per poder incloure diverses mesures al document que, segons el Comú, es contemplen en els acords de govern.

Per la seua part, l’alcalde, Miquel Pueyo, es va limitar a recordar les paraules de la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet, d’ERC, en què instava el Comú a “reflexionar” i que s’aclareixin “si volen ser al govern o fer política d’oposició”. Per la seua part, el PSC va qualificar d’“insòlit” que tant ERC com el Comú rebutgessin dos esmenes als pressupostos “que encaixen al seu ideari” polític. Aquestes esmenes proposaven comprar pisos per a lloguer social i crear un fons de 2,7 milions d’euros per a l’hostaleria, el comerç i promoure l’emprenedoria juvenil i de la dona. D’altra banda, la comissió va donar llum verda a la reparació de camins de l’Horta per 146.934 euros; la millora de la senyalització horitzontal per uns altres 120.530 i el contracte d’assistència tècnica para del Museu de Lleida per 48.400 euros.

Ferre confia a “arribar a un acord” i Pueyo subscriu les paraules de Freixanet, que els demanava “reflexionar”

El document preveu uns ingressos de 6.860.000 euros dels quals 3.650.000 els abonaria l’ajuntament i una reducció del deute de 4,3 milions, per la qual cosa passaria a deure 42,3 milions d’euros. Aquests pressupostos s’han confeccionat a partir del pla de sanejament que es va elaborar al mes de març per poder reduir l’elevat deute.

El consell de l’EMU dóna llum verda als comptes de l’any que ve

El consell d’administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va aprovar ahir el pressupost per a l’any que ve amb els vots a favor d’ERC, JxCat, Comú i PP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?