Els preus de la indústria a Catalunya tanquen l'any amb el creixement més alt de la sèrie histórica

ACN
25-01-2022
  • Els preus de la indústria a Catalunya tanquen l'any amb el creixement més alt de la sèrie histórica
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

Els preus de la indústria a Catalunya tanquen l'any 2021 amb un creixement interanual del 20,7%, el més alt de la sèrie històrica. Alhora, l'Índex de Preus Industrials (IPRI) s'ha incrementat un 1,8% respecte al novembre, segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els productes que més han contribuït a la pujada dels preus han estat els béns intermedis i l'energia, tot i que l'augment ha estat generalitzat en pràcticament tots els sectors. Pel que fa al conjunt de l'Estat, els preus industrials s'han encarit un 35,9% respecte al desembre de l'any passat, la pujada més gran des del gener de 1976, és a dir, des que es recullen dades.

Malgrat el fort increment de l'IPRI, Catalunya és una de les comunitats on menor ha estat el creixement. En casos com els d'Astúries, l'import dels productes industrials s'ha arribat a duplicar (+102,5%), mentre que a les Canàries i les Illes s'han registrat pujades del 95,5% i del 91,5%, respectivament.

Per tipus de productes, a Catalunya cal destacar el sector energètic, on els preus s'han incrementat un 71,7% en termes interanuals. També registren creixements per sobre la mitjana sectors com la metal·lúrgia (+37,6%) i la indústria química (+29,8%), seguides del sector especialitzat en la fabricació de productes metàl·lics (+10,4%) i la indústria de l'alimentació (+8%).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta