Els programes Estiu de Petits i Estiu de Joc acaben les estades amb una festa

REDACCIÓ
Publicat: 
27-08-2019
Actualitzat: 27-08-2019 12:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els programes Estiu de Petits i Estiu de Joc acaben les estades amb una festa
  • Els programes Estiu de Petits i Estiu de Joc acaben les estades amb una festa
  • Els programes Estiu de Petits i Estiu de Joc acaben les estades amb una festa

Els casals municipals d’estiu han finalitzat l’activitat amb festes de cloenda en què han participat els familiars dels nens i les nenes. Uns 1.800 participants han gaudit els mesos de juliol i agost de les propostes lúdiques i educatives que l’Ajuntament ha preparat dins els programes Estiu de Petits, Estiu de Joc i Estiu de Joc II. L’alcalde accidental, Jaume Rutllant; la regidora d’Educació, Sandra Castro, i el regidor d’Esports, Sergio González, han assistit als actes de cloenda, que s’han fet a l’escola bressol Ronda La Mercè i a l’escola Pràctiques II.

Rutllant ha agraït el treball que han fet els i les educadores a l’hora de combinar el lleure i l’aprenentatge durant l’estiu i ha fet extensiu l’agraïment als pares per la confiança dipositada en la Regidoria d’Educació, que és l'organitzadora dels programes, juntament amb la d’Esports, per al programa d’Esportmania. L’alcalde accidental ha remarcat el paper fonamental d’aquests projectes, ja que contribueixen a la tasca socialitzadora dels nois i les noies i a les necessitats de conciliació de la vida laboral i familiar.
En aquest entorn, Rutllant ha explicat que estudiaran a futur la possibilitat d’ampliar les places d’aquests casals perquè més famílies hi puguin tenir accés.

Estiu de Petits

És un projecte de lleure educatiu, que es duu a terme des de la Regidoria d’Educació durant les vacances escolars. Les edats dels nens/es que hi participen són d’1 i 2 anys. Té com a objectiu principal tenir cura i atendre els infants els mesos de juliol i agost, així com ajudar les famílies en la conciliació de la seva vida laboral i familiar. Es pretén aconseguir que gaudeixin d’una sèrie d’activitats lúdiques i educatives que contribueixin al seu desenvolupament maduratiu i al seu procés de socialització, a l’hora que estan atesos per tècnics especialitzats en la cura d’infants.

Les activitats que es realitzen estan recollides en un projecte educatiu on a partir d’uns centres d’interès per torn, i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc. es treballen amb aspectes d’educació en valors com la participació, el respecte cap als altres, etc.

Aquest estiu els centres d’interès han estat “Juguem” i “Els 5 sentits” i s’han desenvolupat a les escoles bressol Ronda La Mercè, Albarés i La Mitjana. 290 nens i nenes han pres part en els diferents torns de juliol i agost

Comparteix

També t'interessarà