Els projectes educatius a patis escolars podran optar a ajudes de la Paeria

REDACCIÓ
17-02-2022
  • Els projectes educatius a patis escolars podran optar a ajudes de la Paeria

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat ha exposat diversos expedients relatius a les bases per a la concessió de subvencions. S’han presentat propostes d’aprovació, que s’han de sotmetre al Ple, com les ajudes a entitats socials per a béns i serveis de primera necessitat; projectes d’acció social; de cooperació, acció humanitària i codesenvolupament o per potenciar l’èxit educatiu. La tinent d’alcalde Sandra Castro ha comentat les novetats en una de les bases d’ajuts per al foment de les activitats de les associacions de familiars d’alumnes de la ciutat, que és que es podrà optar a dues modalitats: la de projectes o activitats organitzades de formació pròpia, per als escolars o en suport a la labor educativa, i la modalitat d’ajuts per cofinançar projectes educatius adreçats a la transformació i renaturalització dels patis escolars com a espais d’aprenentatge. Les accions que s’hi plantegin han de promoure la millora de l’espai com a element transformador i facilitador de relacions i valors i com a generador de canvis a través de la creativitat i el joc. Aquesta segona línia d’ajuts enllaça amb la iniciativa d’”Espais que eduquen, patis per a tothom”, que pretén adequar els patis dels centres per a les necessitats i voluntats de tots els agents que comparteixen l’espai i treballant un projecte educatiu al darrere.

Ajuts a famílies

A cada comissió s’informa dels ajuts que s’han atorgat a les famílies de la ciutat pel que fa a habitatge, atenció a la infància i alimentació. A la sessió d’aquest mes de febrer, s’ha donat compte dels més de 18.000 euros que s’han destinat per part de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030.

Pla Pilot de dinamització dels Centres Sènior

L’àrea de promoció de les persones sènior està desenvolupant el pla pilot de dinamització dels Centres Sènior de la ciutat de Lleida, que amplien i milloren el concepte de llars, com a espais de trobada i convivència d’aquest col·lectiu. En aquests centres s’organitzen activitats encaminades al foment de l’envelliment actiu i saludable i l’aprenentatge al llarg de la vida. El nou model prioritza la programació d’activitats i la professionalització del servei, amb personal dinamitzador que atengui les necessitats dels i les usuàries del centre. També vetlla per la implementació i seguiment dels protocols anti Covid. Hi ha sis centres sènior oberts dins el pla pilot, amb diverses propostes d'activitats (mindfulnes, francès, artteràpia, etc.)

Acte de reconeixement a l’Acció Social i Solidària

La novena edició del Reconeixement a l’Acció Social i Solidària a la ciutat de Lleida, ampliant l’anterior concepte d’Empresa Solidària. Enguany es torna a organitzar l’acte de lliurament d’aquestes distincions, en què també es farà menció especial a les accions que es van dur a terme durant la pandèmia, per donar resposta a l’emergència sanitària. La iniciativa pretén reconèixer l’atenció i sensibilitat d’empreses, que han estat proposades per entitats del tercer sector, d’acció social, de solidaritat, cooperació i desenvolupament. L’acte es farà el 23 de febrer, a les 19 h., a la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?