Els projectes municipals Max a escena i Max in Love tornen un any més al Teatre de l’Escorxador

REDACCIÓ
29-11-2021
  • Els projectes municipals Max a escena i Max in Love tornen un any més al Teatre de l’Escorxador

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Lleida impulsa un any més els projectes Max a escena i Max in love, que tenen com a objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre.

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha acollit aquest mes de novembre l’estrena dels espectacles Max i Maxi i Max in love, que donen el tret de sortida a aquests dos projectes adreçats a joves de 15 i 16 anys els quals, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i de l’assessorament i formació de les tècniques municipals.

Ambdós espectacles teatrals estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre i interpretats per joves també de l’Aula. L’edat dels actors i actrius va des dels 15 fins als 18 anys, provocant la immediata identificació del públic adolescent amb què està passant damunt de l’escenari i motivant el diàleg posterior.

Max a escena planteja sense dramatisme situacions típiques de la vida dels i les adolescents, amb l’objectiu de motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els i les joves tenen de viure aquests temes.

Max in love l’hi dona continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.

En el cas de Max a escena, aquest serà el 24è curs escolar que, de manera ininterrompuda, la Paeria ofereix als centres educatius la possibilitat a participar d’aquest projecte que compta amb la participació del 90% dels centres de secundària de la ciutat de Lleida.

La vigència d’aquest projecte, que s’ha anat renovant durant aquests anys, es demostra a través dels resultats de les avaluacions periòdiques que es realitzen i que ens mostren la millora de coneixements i el canvi d’actituds del jovent que hi participa i que és directament proporcionals a les hores de dedicació que cada centre educatiu dedica a treballar aquests projectes. El projecte ha rebut diversos reconeixements locals, estatals i europeus i ha set replicat en altres ciutats com per exemple Tarragona.

Al mes de març està previst una representació oberta a tota la ciutadania i, en especial, a les famílies, per tal que vegin el mateix espectacle que han vist els seus fills i filles i esdevingui l’oportunitat per encetar un diàleg a casa sobre els temes que apareixen dalt de l’escenari. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta