Els regants de l'Horta de Lleida donen el vistiplau definitiu a la modernització del reg

REDACCIÓ
06-07-2019
  • Els regants de l'Horta de Lleida donen el vistiplau definitiu a la modernització del reg
  • Els regants de l'Horta de Lleida donen el vistiplau definitiu a la modernització del reg

La Comunitat de Regants de l’Horta de Lleida ha ratificat aquest divendres en assemblea general el desenvolupament del projecte d’execució de les obres de modernització d’un sector de l’Horta, que afecta les partides de Rufea, Butsènit i part de la Caparrella, Malgovern i Torres de Sanui. L’assemblea, que ha estat presidida per primera vegada pel nou regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro i a la qual han assistit els tinents d’alcalde Antoni Postius i Sergi Talamonte, ha donat el vistiplau definitiu als acords d’una anterior assemblea sectorial de regants afectats, que es va celebrar fa tres setmanes.

Durant l’assemblea, s’ha informat que la Generalitat ja havia adjudicat el 60% de l’obra de modernització de reg, que afectarà 1.300 hectàrees aproximadament de l’Horta de Lleida. Una transformació pressupostada en 3.100 euros per hectàrea, què és la que hauran de pagar els partícips i que representa el 40% del cost total del projecte, ja que el 60% restant va a càrrec de l’Administració. En total, l’obra suposa uns 9 milions d’euros, per la qual cosa, des de la Junta de Regants ha programat un pagament en tres terminis, fins a l’horitzó 2021, que és quan es calcula l’entrada en funcionament. Per apaivagar aquesta despesa, des de la mateixa Comunitat s’ha negociat amb diverses entitats financeres, per aconseguir crèdits tous.

Un cop l’assemblea ha aprovat aquest punt de l’ordre del dia, el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius, ha demanat la paraula per informar els presents que a partir del dilluns, els tècnics de la Paeria començarien els treballs per resoldre l’afectació d’aquest projecte sobre els camins de l’Horta. Al mateix temps, ha anunciat la creació d’una comissió tècnica de seguiment de les obres, integrada per les empreses constructores, els regants, la Generalitat i l’Ajuntament, a la qual es podran dirigir totes les consultes necessàries sobre l’obra i la seva afectació. Postius també ha desvetllat els dubtes d’alguns regants sobre l’impacte de la llicència d’obres en el preu final. El tinent d’alcalde ha informat que en ser aquesta una obra catalogada com d’interès general, quedava exempta de pagar el 3% del seu cost total, la qual cosa suposa un estalvi de 270.000 euros pels regants.

Un altre dels punts de l’ordre del dia que ha aprovat l’Assemblea de la Comunitat de Regants de l’Horta de Lleida ha estat l’aprovació del pressupost del 2018. En el debat d’aquest tema, la Junta de Sequiatge ha recollit la inquietud manifestada per un sector dels regants de rebaixar el volum de les despeses de representació, ja que gairebé suposaven un 10% del total del pressupost de la Comunitat. El president Joan Antoni Boldú i el secretari de la junta s’han compromès a estudiar aquest assumpte i presentar una proposta a la propera assemblea, que haurà de ser aprovada per incloure’s en els pressupostos pel pròxim exercici.

L’assemblea ha finalitzat amb unes paraules del regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, qui ha manifestat la seva satisfacció de poder representar l’Ajuntament en aquest òrgan, ja que ha recordat la seva vinculació i origen familiar a l’Horta de Lleida.   

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta