Els segrianencs es podran moure dins la comarca i els transports públics funcionaran

ACN
04-07-2020
  • Els segrianencs es podran moure dins la comarca i els transports públics funcionaran
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Protecció Civil de la Generalitat ha publicat un document amb indicacions sobre què es pot fer i què no al Segrià mentre duri el confinament decretat aquest dissabte. S'hi indica que els segrianencs poden moure's per dins de la comarca però no sortir-ne, així com que estarà permès creuar el Segrià per autopista i autovia, com ja ha avançat el conseller d'Interior, Miquel Buch, aquest matí. El document també especifica que els transports públics funcionaran malgrat els controls policials. Només es permet l'entrada i sortida de la comarca per anar a treballar, prestar seveis, per activitats comercials i econòmiques o bé per causes de força major, com ara sanitaris.
També queden restringides les visites a residències –no als centres de dies, que segons la consellera, Alba Vergés, quedaran tancats– però es permeten la resta d'activitats, fins i tot l'accés als parcs infantils, sempre que es compleixin les mesures de seguretat, higiene i distància.

El transport públic del Segrià mantindrà els seus serveis per garantir la mobilitat laboral i prestar servei en el cas de les activitats essencials, comercials, empresarials i econòmiques, segons ha informat el Departament de Territori en un comunicat. Així, i malgrat el confinament del Segrià, que restringeix les entrades i sortides a la comarca, s'hi podrà arribar per carretera amb busos urbans i interurbans per motius laborals o justificats, i també amb Rodalies Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en AVE llarga distància o Avant. No funcionarà, però, el servei turístic del Tren dels Llacs, que es reprenia justament aquest dissabte.

Els propers dies, si cal, els operadors podrien adaptar l'oferta de transport públic a la demanda generada. Renfe oferirà a les persones que tenien bitllets per anar a Lleida per motius personals i que no hi podran anar l'opció d'un reemborsament, en un sistema similar al que funcionava durant l'estat d'alarma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta