Els supermercats ‘jubilen’ les bosses de plàstic

SANTI COSTA DOMINGO
16-04-2019
  • Els supermercats ‘jubilen’ les bosses de plàstic

Des d’aquest dilluns, Mercadona ja no distribueix bosses de plàstic als clients en cap dels seus supermercats i n’ofereix al seu lloc altres de paper, plàstic reciclat o de ràfia. La principal cadena de supermercats d’Espanya se suma així a una tendència iniciada fa uns anys al sector i que aquest 2019 ja s’ha consolidat entre les principals cadenes de supermercats de l’Estat i de Lleida. S’ha de tenir en compte que el juliol de l’any passat el Govern central va aprovar un decret mitjançant el qual a partir del 2021 vetarà totes les bosses lleugeres (entre 15 i 50 micres) i molt lleugeres (menys de 15 micres) que no siguin biodegradables.

Des de Mercadona van precisar que ja va començar a aplicar aquesta mesura a Catalunya el febrer passat i ara ja s’hi han sumat totes les seues botigues de l’Estat. Va detallar que d’aquesta manera reutilitzaran al voltant de 3.000 tones de plàstic que són utilitzades per a l’embalatge de productes. Les bosses de plàstic reciclatge i paper costen 10 cèntims, mentre que la de ràfia val 50 cèntims.

Respecte als supermercats locals, des de la cadena Plusfresc van apuntar que tenen previst suplir abans de l’estiu les bosses de plàstic de les seues botigues per altres de paper reciclat. Carrefour fa anys que posa a disposició dels seus clients bosses de paper, de plàstic reciclable i de tela. Així mateix, els supermercats Lidl van deixar d’utilitzar les bosses de plàstic el gener passat i només ofereixen bosses de paper o de ràfia, mentre que Dia ofereix una bossa de plàstic reciclat reutilitzable per 5 cèntims.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next