Els titellaires mouen centenars de persones a Lleida en l'última jornada de la 34a Fira de Titelles

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
07-05-2023
Actualitzat: 07-05-2023 17:36
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els titellaires mouen centenars de persones a Lleida en l'última jornada de la 34a Fira de Titelles
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez (ACN)
  • Els titellaires mouen centenars de persones a Lleida en l'última jornada de la 34a Fira de Titelles
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez (ACN)

Les sales, places i carrers de Lleida s'han omplert novament de públic procedent d'arreu durant l'arrencada del tercer i darrer dia de la 34a Fira de Titelles. A través dels seus espectacles variats, els titellaires han bellugat els espectadors d'un escenari a l'altre de la ciutat, tant en sales o a l'aire lliure, i en sessions gratuïtes o de pagament, bona part amb les entrades exhaurides. L'organització ha celebrat la gran resposta del públic i confia a assolir els 45.000 espectadors, xifra prepandèmica, si el temps acompanya al llarg de la jornada. "Que el públic es bolqui amb la fira demostra que la cultura continua viva i fa que els artistes sentin la seva estima", ha dit el codirector del certamen Oriol Ferre.

El darrer dia de la Fira de Titelles de Lleida s'ha obert amb un sol radiant i una temperatura més pròpia de dies d'estiu. La jornada d'aquest diumenge compta amb una trentena d'espectacles programats, alguns dels quals han repetit actuació amb nou èxit de públic, com és el cas de 'L'Actitud' de Jam a la plaça de la Paeria de Lleida, entre altres. Una altra de les representacions destacades de la matinal ha estat la del titellaire nord-americà Phillip Huber, al Teatre de l'Escorxador de Lleida, que ha donat vida a titelles de tota mena, des de ballarines, violinistes o fins i tot punks, davant d'un públic que l'ha aclamat.

"Pel sector és molt important que el públic hagi omplert tots els espais, sobretot en el marc d'una fira que atrau professionals acreditats que busquen nous espectacles per a les seves programacions", ha explicat Ferre.

Lleida, capital de les 'titelles' per a tots els gustos i edats
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

Aquest darrer dia de la Fira coincideix amb el dia de la Mare, un fet que s'ha notat també entre la multitud de famílies que feien cua per accedir a un dels espectacles, o bé, han sortit a passejar i s'han topat amb alguna de les funcions que es feien al carrer, principalment, en diferents punts entorn de l'Eix Comercial.

"La fira de titelles és una oportunitat per descobrir companyies d'arreu que no podem deixar passar", ha explicat la Laura, una de les espectadores que ha vist l'espectacle de Huber Marionettes acompanyada de la Bruna i el Roc. L'infant repeteix experiència com a espectador, ja que els altres anys li "van agradar molt totes les actuacions", ha afirmat.

Davant del suport incondicional del públic al certamen, l'organització confia a assolir enguany els 45.000 espectadors i recuperar absolutament les xifres d'abans de la pandèmia. L'únic obstacle, a hores d'ara, és la previsió de pluja per aquesta tarda a gran part de Catalunya. "No tenim escenaris alternatius perquè copem tots els espais escènics així que, en cas de pluja, intentarem mantenir al màxim els espectacles perquè els artistes volen fer les representacions i els espectadors veure-les, ja ho van demostrar dissabte quan van quedar-se malgrat les quatre gotes que van caure", ha dit Ferre.

La 34a Fira de Titelles clourà oficialment aquest diumenge a la nit amb l'obra 'Loco', de l'actriu i directora xilena Tita Lacobelli i la marionetista nascuda a Rússia però resident a Bèlgica, Natacha Belova. Posteriorment, es lliuraran els premis Drac d'Or, que reconeixen els millors treballs dels creadors i de les companyies de teatre de titelles o teatre visual de l'esdeveniment.

Comparteix

També t'interessarà