Els treballadors d'Autobusos de Lleida porten a la justícia el conflicte laboral amb l'empresa

ACN
Publicat: 
16-05-2022
Actualitzat: 16-05-2022 13:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els treballadors d'Autobusos de Lleida porten a la justícia el conflicte laboral amb l'empresa
    Peu de foto: 
    Foto Salvador Miret - ACN

Els treballadors d'Autobusos de Lleida han portat al jutjat social el conflicte col·lectiu amb l'empresa, després que la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya entre les parts acabés sense acord, i confien que la justícia els acabarà donant la raó. La plantilla ha sortit de nou al carrer per tornar exigir a Moventis, concessionària del servei de bus urbà a la capital del Segrià, l'increment salarial del 7% pactat en el conveni per al 2022. Els treballadors s'han concentrat al matí davant de l'oficina d'atenció que Autobusos de Lleida té a l'avinguda de Madrid des d'on s'han dirigit fins a la Paeria. A la tarda tornaran a mobilitzar-se i adverteixen que seguiran amb les protestes mentre l'empresa no atengui les seves reivindicacions.

Els treballadors d'Autobusos de Lleida-Moventis s'han tornat a mobilitzar aquest dilluns per exigir a l'empresa que els aboni l'increment salarial pactat en el conveni per aquest any. Tant la plantilla com la concessionària del servei van rebutjar la proposta de medicació del Tribunal Laboral de Catalunya per tal de prorrogar el conveni un any més i diferir l'increment del 7% previst per enguany en dos anys (un 4,5% el 2022, i un 2,5% el 2023). 

Davant la manca d'acord entre les parts, el comitè d'empresa ha presentat una demanda al jutjat social per tal que resolgui el conflicte col·lectiu. "Confiem que la justícia ens acabarà donant la raó i, si l'empresa hagués pagat, tota aquesta molèstia a la ciutadania ens la podíem haver estalviat", ha afirmat el president del comitè d'empresa, Paco Morales.

"És un increment salarial que està signat i l'empresa no té cap justificació per desvincular-se'n, entre altres coses perquè acaba la concessió el 30 de juny", ha dit Morales. "Han demanat una pròrroga de cinc anys i, si tan malament va i tants diners perden, no voldrien continuar", ha assenyalat el president del comitè d'empresa. "Guanyen diners i no està justificat despenjar-se de l'increment salarial", ha sentenciat.

Des del comitè d'empresa han emplaçat l'Ajuntament de Lleida i a l'alcalde Miquel Pueyo a exigir a la concessionària "que compleixi el que està signat i pagui als treballadors i després ja es negociarà la possible renovació de la concessió o el que sigui", ha dit Morales.

Una trentena de treballadors s'han concretat a les 10 hores davant de l'oficina d'atenció al client, situada a l'avinguda de Madrid, per fer sentir les seves reivindicacions. Posteriorment, s'han desplaçat fins a l'Ajuntament de Lleida. A les 17 hores, repetiran la mobilització, coincidint amb el torn de tarda. Aquestes mobilitzacions dels treballadors  se sumen a les dues jornades de vaga que va dur a terme la plantilla el 25 de març i el 22 d'abril. Des del comitè d'empresa ja han anunciat que seguiran amb les protestes mentre l'empresa no atengui les seves demandes. La pròxima serà el 30 de maig.

Comparteix

També t'interessarà