Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès i el Consell Comarcal arriben a un preacord

ACN
26-11-2021
  • Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès i el Consell Comarcal arriben a un preacord

Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès i el Consell Comarcal han arribat a un preacord per posar fi a anys de disputes per la reclamació d'increments salarials. El conflicte va arribar, fins i tot, a la justícia –en aquests moments hi ha la sentència recorreguda-. L'acord se signarà aquest divendres en el marc del ple del Consell Comarcal del Solsonès i suposarà una modificació dels pressupostos de les dues entitats. Els treballadors exigien que se'ls apliquessin els increments salarials que s'havien dut a terme al sector sanitari des del 2017 i també reclamaven cobrar els pagaments per objectius. Per la seva banda, el Consell argumentava que estava en una situació econòmica molt delicada i no podia fer front a les demandes.

El preacord s'ha de ratificar en el ple del Consell Comarcal del Solsonès que se celebrarà aquest divendres al vespre. Tot i no avançar detalls concrets, el portaveu del comitè d'empresa del Centre Sanitari del Solsonès, Xavier Alsina, explica a l'ACN que en una negociació "ningú hi guanya i ningú hi perd, hem cedit totes les dues parts". En aquest sentit, Alsina assegura que "si s'haguessin aplicat els increments salarials quan tocava no hauríem hagut d'arribar a aquest punt". El representant dels treballadors explica que el preacord també posa les bases perquè "això no torni a succeir i, si en un futur, hi ha increments salarials en la sanitat pública en puguem parlar".

Alsina assegura que aquests quatre anys de conflicte han "desgastat molt" tots els treballadors i, sobretot, el comitè d'empresa. "Pel que interessa som sector públic, és a dir, per totes les retallades que se'ns apliquen des del primer dia. En canvi, com que tenim un conveni propi amb un ens local –Consell Comarcal- costa molt que se'ns apliquin els increments de sou", lamenta Alsina.

Un total de 48 treballadors del Centre Sanitari del Solsonès van iniciar una demanda al jutjat de Lleida contra el Consell Comarcal per reclamar l'equiparació salarial amb els treballadors del sector públic. Els treballadors exigien que se'ls paguessin els pagaments per objectius (coneguts com a DPO) dels anys 2018 i 2019 i també reclamàvem una actualització dels sous des del 2017 fins al 2021. El mes de juliol passat, però, la jutgessa va desestimar la demanda interposada per una part dels treballadors i absoldre a les dues entitats.

46 dels 48 treballadors van presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència que absol el Centre Sanitari i el Consell Comarcal –que gestiona l'ens-. Ara, amb el preacord signat, els treballadors es comprometen a retirar aquest recurs i posar fi al conflicte judicial. "Ara esperem que la direcció aprovi l'acord i l'implementi amb les dates previstes", demana Alsina.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta