Els usuaris de patinets elèctrics i ciclistes demanen paralitzar l’ordenança de circulació

SANTI COSTA DOMINGO
11-11-2018
  • Els usuaris de patinets elèctrics i ciclistes demanen paralitzar l’ordenança de circulació

Els usuaris de patinets elèctrics, agrupats al col·lectiu VMP Lleida, i el col·lectiu ciclista En Bici per Lleida demanaran a l’ajuntament la paralització de la modificació de l’ordenança de circulació per regular les plataformes i patinets elèctrics, segways i bicis a motor per “reunir-nos, debatre-la i consensuar-la, ja que la normativa no ens sembla adequada per a les infraestructures de què disposa la ciutat”, va assegurar ahir Gerard Valentines, portaveu de VMP Lleida.

La modificació de l’ordenança de circulació es va aprovar al ple municipal de l’octubre passat i veta la circulació de patinets elèctrics a anar per les voreres i calçades, a excepció dels trams de zona 30, i entrarà en vigor a començaments del 2019, quan acabi el període d’al·legacions.

Per això, es reuniran amb la Paeria la setmana que ve per intentar aturar-ne l’aplicació. “Bàsicament, demanem que escoltin els usuaris d’aquests vehicles per fer una regulació adequada a la ciutat”, assenyala Valentines, que ahir es va reunir amb els membres d’En Bici per Lleida per “ajuntar forces i anar tots a una”.

Assegura que “els carril bici i les zones 30 són molt deficients i escasses. Per això, demanem ampliar el carril bici pels barris del centre, ja que la xarxa actual és molt perifèrica i té un enfocament més lúdic que viari, ja que la gent que utilitza el patinet per anar a treballar veu molt limitada la circulació”.

En aquest sentit, Valentines recalca que “no és que sigui una mala ordenança, estem d’acord a regular la circulació de patinets elèctrics, el que passa és que no hi ha la xarxa de carril bici necessària per aplicar-la, hem de ser realistes”, i consideren que la normativa “s’ha volgut copiar de la que hi ha a Barcelona, que disposa de centenars de quilòmetres de carril bici”, apunta el portaveu de VMP Lleida.

Valentines recorda que “el que demanem és poder utilitzar el patinet elèctric per anar a treballar o per als desplaçaments diaris, i ens queixem perquè entenem que la nova ordenança no soluciona ni la nostra situació ni les queixes dels vianants per la presència de patinets elèctrics a les places, ja que la nova ordenança permet que hi circulem, per la qual cosa no solucionarà el problema, més aviat al contrari”.

Des de VMP Lleida i En Bici per Lleida tenien previst plantejar possibles mobilitzacions però, arran de la reunió amb la Paeria, han optat per ajornar-les per després de la trobada.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta