Els veïns de la Mariola tallen passeig de Ronda per demanar un pla social per al barri

SANTI COSTA DOMINGO
Publicat: 
25-10-2018
Actualitzat: 25-10-2018 9:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els veïns de la Mariola tallen passeig de Ronda per demanar un pla social per al barri
  • Els veïns de la Mariola tallen passeig de Ronda per demanar un pla social per al barri

Al voltant d’un centenar de manifestants van tallar ahir passeig de Ronda per demanar un pla social immediat per al barri de la Mariola i exigir al govern municipal “menys promeses i més solucions”. La mobilització, convocada per les plataformes veïnals de la Mariola i que comptava amb el suport de diverses entitats d’altres barris, va tallar els dos sentits de passeig de Ronda a l’altura de plaça Pagesos, així com el carrer Lluís Companys. Malgrat que la manifestació no va ser gaire nombrosa, els assistents es van fer notar amb pancartes, xiulets, corejant consignes com “el barri unit mai serà vençut” i movent-se al voltant de la confluència de plaça Pagesos per evitar que els vehicles poguessin transitar, amb la qual cosa van provocar un considerable embús en els dos sentits de Ronda. “Hem recollit més d’un miler de firmes per demanar un pla social immediat per a la Mariola perquè la situació no pot seguir així al barri”, assegurava una manifestant. “Hi ha brutícia als carrers, incivisme i molts habitatges no tenen els equipaments necessaris per viure, esperem que amb aquesta mobilització l’ajuntament es posi les piles i aporti solucions i no ens faci més promeses”, va concloure aquesta veïna de la Mariola.

L’ajuntament va anunciar a començaments d’aquest any que portarà a terme una rehabilitació urbanística al barri, anomenada projecte Mariola 20.000, amb la qual pretenen enderrocar els blocs Ramiro Ledesma i construir nous habitatges, però els manifestants, malgrat que donen suport al pla, consideren que “és un projecte a llarg termini i necessitem solucions ja. La degradació que hi ha no pot esperar-se deu o quinze anys més”, va dir un portaveu. Per aquest motiu, la plataforma proposa que als pisos de Ramiro Ledesma que estan okupats “es desallotgi els inquilins, se’ls resituï en habitatges dignes i en condicions i es tapiïn els pisos perquè no hi puguin tornar a entrar”.

La manifestació va acabar poc després de les vuit de la tarda i els veïns van assegurar que realitzaran més actes i més mobilitzacions per la ciutat en els propers mesos perquè s’escoltin les seues reivindicacions i es porti a terme el pla social.

Comparteix

També t'interessarà