Els veïns demanen destinar el col·legi Balàfia a llar de jubilats, teatre o local per a joves

S.E.
12-05-2019
  • Els veïns demanen destinar el col·legi Balàfia a llar de jubilats, teatre o local per a joves

L’associació de veïns de Balàfia proposa destinar l’actual col·legi Balàfia, quan quedi en desús una vegada es fusioni amb l’escola Pinyana en un nou edifici encara pendent de construir, a una llar de jubilats pública, un espai per als joves o fins i tot un teatre. D’aquesta manera, s’aprofitaria l’immoble, una vegada adaptat, ja que és molt antic, i es dotaria el barri d’equipaments que ara no té. Així ho va indicar el president de l’entitat veïnal, Toni Baró, i va reclamar que comenci les obres com més aviat millor a l’edifici del col·legi Pinyana, que està íntegrament en mòduls prefabricats des de la seua creació fa una dècada, el curs 2009-2010.

La tinenta d’alcalde responsable de l’àrea d’Educació, Montse Parra, no es va pronunciar ahir sobre les propostes concretes dels veïns perquè considera que hi ha prou temps per decidir el futur d’aquest immoble. En aquest sentit, va argumentar que abans la Generalitat ha de construir la reivindicada escola Pinyana i va afegir que l’ajuntament assumirà llavors l’immoble del col·legi Balàfia. A més a més, va remarcar que els nous usos per a aquest últim equipament seran consensuats, no una decisió únicament municipal, i va apuntar que aquest equipament és prou gran com per allotjar-ne diversos. “D’idees n’hi ha moltes, i en aquest edifici caben moltes coses”, va subratllar Parra.

El director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, va assegurar ahir que encara no disposen de la llicència d’obres de la Paeria, que van sol·licitar aquest mes de gener passat, i va afegir que tampoc s’ha firmat el conveni amb l’ajuntament vinculat al finançament d’aquest equipament.

Les últimes estimacions d’Educació eren iniciar la construcció de l’escola Pinyana aquest mes de juny vinent i estrenar-la durant el curs 2021-2022, però aquest calendari sembla difícil de complir tenint en compte que Educació encara no té el permís i que el termini d’execució dels treballs és de divuit mesos.

 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...