Els Vilars d’Arbeca obre al mes i mig de les inundacions

M. REBULL
07-12-2019
  • Els Vilars d’Arbeca obre al mes i mig de les inundacions

La fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca va reobrir aquest divendres, un mes i mig després de les inundacions del mes d’octubre passat, que van provocar desperfectes en aquest enclavament emblemàtic de les Garrigues. Els visitants van poder fer un recorregut per l’exterior del jaciment, tot i que no van poder entrar a l’interior malgrat que el temporal no va provocar danys a l’estructura. “Com que hi ha tanta humitat, les pedres rellisquen i la terra està tova”, va explicar Dolors Balaguer, guia turística.

És difícil circular per dins. No és impossible, però és perillós i ens arrisquem que algú es faci mal”, va assenyalar Balaguer. L’associació Amics dels Vilars ha treballat per adequar l’espai, tot i que encara queden treballs per fer, com per exemple recuperar un accés, drenar l’entorn i arreglar els llums.

El temporal es va emportar “escales, fustes grans”, va explicar. Tot apunta que la fossa de la fortalesa ibèrica ha permès que l’estructura no hagi patit danys significatius malgrat les inundacions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?