Empreses aeronàutiques de cinc països es reuneixen a la fira Air Challenge d’Alguaire

E. FARNELL
02-06-2019
  • Empreses aeronàutiques de cinc països es reuneixen a la fira Air Challenge d’Alguaire
  • Empreses aeronàutiques de cinc països es reuneixen a la fira Air Challenge d’Alguaire
  • Empreses aeronàutiques de cinc països es reuneixen a la fira Air Challenge d’Alguaire

Firmes aeronàutiques, companyies aèries i altres empreses del sector de l’aviació procedents de cinc països europeus es reuneixen aquest cap de setmana a l’aeroport d’Alguaire en el marc de la fira Air Challenge, organitzada per Aeroports de Catalunya, per promocionar la infraestructura i el sector de l’aviació. La majoria dels 80 expositors són espanyols i catalans encara que també hi ha empreses de Lituània, Anglaterra, Eslovènia, França i Andorra. La jornada d’ahir es va caracteritzar per la gran afluència de públic i d’amants de l’aeronàutica que van poder atansar-se fins a la plataforma principal per poder veure les més de 40 avionetes, pujar-hi i creure’s pilot per uns minuts, i fins i tot participar en diferents tallers i simuladors de vol per perdre la por de volar.

Paral·lelament, els visitants també van poder observar les acrobàcies aèries dels pilots Àlex Balcells i Jorge Mecías. Entre les empreses presents a la fira, destaquen les escoles de vol que veuen en aquesta celebració una oportunitat per captar clients que estiguin interessats a ser pilots. Una d’aquestes empreses és BAA Training, que des de fa un any forma els seus pilots a Alguaire. Durant el cap de setmana, l’aeroport obre les portes de totes les seues instal·lacions i els visitants poden conèixer espais de l’equipament que habitualment només són accessibles per als passatgers. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va explicar que la fira és una història d’èxit al créixer fins a un 300% en només tres anys i aconseguir 80 expositors. “Això avala l’aposta del Govern perquè sigui l’aeroport industrial i de serveis de Catalunya”. Va destacar que el sector sol·licitava una infraestructura com la d’Alguaire per a fires d’aquest tipus i alhora que sigui compatible amb l’activitat aeronàutica. “La presència de totes aquestes empreses comporta que l’aeroport sigui un tipus de showroom del sector i algunes de les que avui operen des d’Alguaire és perquè el van conèixer a través de la fira”. Gavín va recordar que actualment operen a l’aeroport d’Alguaire 25 empreses diferents i genera un centenar de llocs de treball directes.

Batejos aeris i diferents tallers per perdre la por de volar

La fira aeronàutica Air Challenge a l’aeroport d’Alguaire permet als visitants fer batejos aeris (amb cita prèvia) o participar en alguns dels tallers organitzats per les diverses firmes presents, especialment les escoles de vol, com un per perdre la por de volar o un simulador per pilotar un avió. Tanmateix, l’atracció de la fira és poder entrar a les cabines de les avionetes i experimentar de prop sensacions que són úniques.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta