Empresonats tres veïns de Lleida per una onada de 24 furts a Terol

REDACCIÓ
04-12-2018
  • Empresonats tres veïns de Lleida per una onada de 24 furts a Terol

Tres veïns de Lleida han estat empresonats acusats de 24 robatoris amb força en ajuntaments, farmàcies i piscines de la zona del Matarranya, a Terol. Els tres empresonats van ser detinguts per la Guàrdia Civil el 22 de novembre passat. La investigació es va iniciar el mes de setembre passat després que es detectés un increment de robatoris amb força en establiments públics en diverses localitats de la comarca del Matarranya. Tots els furts es produïen en horari nocturn i en una mateixa nit se’n cometien uns quants.

La Guàrdia Civil, en una primera fase de l’operació, va establir dispositius de vigilància de les zones afectades i els seus accessos, comptant amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comandància de Terol i culminant amb la detenció d’un dels membres del grup criminal a finals del mes d’octubre. Els investigadors van poder determinar que es tractava d’un grup organitzat que tenia la seu a Lleida. També van recuperar un vehicle sostret a la localitat de Mazaleón (Terol) que havia estat utilitzat per a una de les fugides. A la capital del Segrià es van desenvolupar la segona i la tercera fases de l’operació, amb la investigació i identificació de dos persones més com a integrants del grup, de manera que van procedir així a l’entrada i escorcoll en un magatzem de Lleida propietat d’un dels detinguts.

La Guàrdia Civil va concloure que es tractava d’un grup criminal organitzat que planificava els robatoris de forma molt especialitzada, es desplaçaven regularment des de Lleida fins a la comarca del Matarranya i centraven la seua activitat en establiments públics (farmàcies i piscines) i oficials (ajuntaments) en localitats de poca població i en horari nocturn, on causaven una important alarma social a la població. Sostreien petites quantitats de diners, eines i productes cosmètics i alimentaris, que durant un temps van vendre en un petit comerç regentat per un dels detinguts. El jutge de guàrdia d’Alcanyís va decretar l’ingrés preventiu a la presó per als tres arrestats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?