⏯️ Endesa X estrena a Llavorsí el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pallars Sobirà

ACN
27-07-2020
  • ⏯️ Endesa X estrena a Llavorsí el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pallars Sobirà
  • ⏯️ Endesa X estrena a Llavorsí el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pallars Sobirà
  • ⏯️ Endesa X estrena a Llavorsí el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pallars Sobirà

Endesa X ha estrenat a Llavorsí (Pallars Sobirà) un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Es tracta del primer punt que la companyia ubica a aquesta comarca. És de recàrrega semiràpid, que amb 4 o 5 hores recarrega el 80% de la bateria, i amb capacitat per dos cotxes. La ubicació a Llavorsí respon a la situació estratègica de la localitat i a l'oferta de serveis turístics que ofereix. Ferran Menescal, responsable de mobilitat elèctrica d'Endesa X a Catalunya, ha explicat que sempre es busca espais que mentre els conductors carregin el cotxe puguin fer d'activitat al poble. Menescal ha dit que la voluntat de la companyia es connectar tota Catalunya i amb aquest objectiu aviat s'estrenaran dos punts més al Pallars: Rialp i Tavascan.
Paral·lelament a la construcció d'aquest punt de recàrrega semiràpid de Llavorsí s'ha construït una zona d'aparcament amb capacitat per a 20 vehicles. El terreny és propietat de la companyia elèctrica i l'espai s'ha cedit a l'Ajuntament. En aquest espai és on s'han ubicat també les dos places de recàrrega d'Endesa X.

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha valorat molt positivament l'entrada en funcionament d'aquest punt de recàrrega i ha explicat que ara visitants amb cotxes elèctrics escolliran aturar-se a Llavorsí per disposar d'aquest servei.

La construcció del punt de Llavorsí forma part d'una xarxa de 2.000 de recàrrega d'accés públic situats de manera estratègica per cobrir els 15.000 quilòmetres de carreteres principals d'Espanya. Es pretén que els conductors sempre tinguin un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...