Enginyers Lleida aposta per la formació en fotovoltaica d'autoconsum

REDACCIÓ
18-12-2021
  • Enginyers Lleida aposta per la formació en fotovoltaica d'autoconsum
  • Enginyers Lleida aposta per la formació en fotovoltaica d'autoconsum

Una vintena professionals han participat aquesta setmana en el curs sobre energia fotovoltaica d'autoconsum que s’ha desenvolupat en la seu d’Enginyers Lleida del carrer Aribau sota el títol: Curs Dimensionat i Legalització d’instal·lacions d’autoconsum solar. La formació ha anat a càrrec d’en Frederic Andreu, gerent de Solartradex, i ha comptat amb l’assistència de vint participants que han conegut les diferents modalitats d’autoconsum existents, tant amb acumulació d’energia com sense; han aprofundit en els principis bàsics de dimensionat de les instal·lacions d’autoconsum i han après a plantejar la viabilitat tècnica i econòmica d'un projecte d'autoconsum solar tant en l'àmbit domèstic com industrial. Finalment, s’han endinsat en el marc normatiu vigent per aquestes instal·lacions. Ramon Grau, degà d'Enginyers Lleida celebra interés dels col·legiats per aquesta "especialitat estratègica en l'estalvi energetic i lluita contra el canvi climàtic".

El curs estava dirigit a professionals de diferents àmbits, principalment d'enginyeries i despatxos d'arquitectura, tècnics municipals i d'administracions que necessitin avaluar la viabilitat tècnica i econòmica de les instal·lacions d'autoconsum, responsables d'enginyeria i de manteniment d'indústries que es plantegin realitzar actuacions en l'àmbit de l'autoconsum o consultors energètics que vulguin aprofundir en l'àmbit de l'autoconsum.

Les dues sessions formatives han tractat qüestions com el nou marc i evolució de les energies renovables a la Unió Europea i a Espanya; l'Agència Internacional de l'Energia i l'Informe Energies Renovables 2020 i l'autoconsum a Catalunya: Observatori de les Energies Renovables. Altres temes d'interès han estat analitzar què és l'autoconsum, centrant-se en el tipus d'instal·lacions (aïllades, assistides i interconnectades) i esquemes de connexió. S'ha abordat els principis de dimensionat (cobertura solar versus rati autoconsum i rendibilitat versus estalvi). A més, s'ha vist com plantejar un projecte d'autoconsum amb el seu marc legal (Llei del Sector Elèctric 24/2013, RD1699/2011 i RD 244/2019) i com tramitar i legalitzar-lo. Finalment s'ha analitzat un cas pràctic de dimensionat d'una instal·lació d'autoconsum.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta