"Ens sentim amenaçats"

c. ibars
27-08-2015
  • "Ens sentim amenaçats"

Nombrosos veïns del centre històric de Lleida denuncien la degradació que el barri ha patit en els últims anys i especialment la creixent onada de violència que s'ha produït aquest estiu, motiu pel qual la Plataforma per la Dignificació del Pla de l'Aigua ha decidit tornar a posar-se en marxa. "Just al damunt del meu pis, als blocs del Pla (antics blocs Baró Bonet), hi ha un prostíbul il·legal i el soroll no em deixa descansar", explica un veí, que afegeix que "els clients de les prostitutes m'insulten quan m'hi creuo per les escales".

Una parella que resideix al carrer Peralta assegura que "ens hem criat en aquest barri i ja no podem més". Diuen que hi ha molts prostíbuls il·legals, dels quals n'han denunciat alguns, com els dels baixos dels blocs Pla i en el número 1 del carrer Parc.

S'ha de destacar que no només han denunciat els prostíbuls, sinó també les amenaces i agressions tant a la Guàrdia Urbana com a l'ajuntament a nivell individual i a través de la Plataforma.

Els veïns demanen que es retirin els bancs del carrer Parc, ja que diuen que només els ocupen prostitutes i traficants de drogues i generen molts problemes. D'altra banda, asseguren que "l'ajuntament diu que el Barri Antic ha millorat molt, però els que vivim aquí només veiem que ha anat a pitjor".

"Tenim la sensació que ens volen fer fora del barri", diu Josep Maria Muñoz, el portaveu de la Plataforma del Pla de l'Aigua, que afegeix que "sabem que s'està fent un esforç per millorar la zona, però cal atacar l'arrel del problema". Així, proposen que la Paeria destini més educadors i treballadors socials per mediar amb les persones que són al carrer i que generen conflictes al barri.

Per la seua part, l'alcalde accidental, Joan Gómez, va assegurar que es tracta de problemes puntuals i no d'un augment de violència i que la Urbana actua continuadament al barri.

 

carrer parc

Els veïns demanen retirar els bancs d'aquest carrer, on hi ha soroll i tràfic de drogues

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?