#EnsQuedemACasa: Jocs i activitats per gaudir en família

LLEIDACOM/ Lourdes Farré
18-03-2020
  • #EnsQuedemACasa Jocs i activitats per gaudir en família

A causa de l'estat d'alarma en el que ens trobem per la crisi del Coronavirus hem de restar tots a casa. És important que tots seguim les instruccions de Salut i el Govern per a prevenir més contagis i no col·lapsar el sistema sanitari, per tal que es pugui atendre degudament a totes aquelles persones que ho necessiten. Des de Lleida.com ens sumem a la iniciativa #EnsQuedemACasa i volem amenitzar-vos el confinament amb aquest seguit de propostes que podeu realitzar en família per entretenir-vos. Aprofitar per passar el temps en família no és tan mala idea #PodriaSerPitjor.

Preparar noves receptes en família pot ser una bona idea, experimentar amb aliments saludables i gaudir d'un bon àpat pot fer que els dinars i els sopars a casa siguin un moment especial, millor que sortir a un bon restaurant. Cuidar la dieta durant el confinament és molt important i aquesta recepta casolana de croquetes veganes, en pot ser un exemple molt fàcil. Només necessitem: carabassó, ceba, pastanaga, pebrot vermell, arròs blanc integral, llenties, pa ratllat i oli.

Des de la pàgina Ets el que menges et proposen una llista de la compra saludable, que podeu pactar entre tota la família, per anar a comprar durant les hores de servei dels supermercats. A més a més, et recomanem Hatcook, una aplicació que t'ofereix més de 9.000 receptes diferents. Altres Apps que destaquen en receptes culinàries són Kitchen Stories, Runtasty o Nooddle.

Ballar, cantar, tocar algun instrument... crearan una estona de disbauxa per a tots, incús es pot convertir la sala d'estar en un escenari de concert que ens pot fer oblidar que estem tancats a casa nostra. I per a les famílies més amants de la música hi ha el Cuarentena Fest, una iniciativa de trenta músics independents d'arreu de l'estat espanyol que transmeten les seves cançons en "streaming" arran de les cancel·lacions de concerts propis per la situació actual. L'esdeveniment no presencial, es celebra del 16 al 27 de març mitjançant la retransmissió de les actuacions gratuïtes dels canals de YouTube dels artistes i des de la pàgina web cuarentenafest.tumblr.com

Seguint aquesta iniciativa també trobem el #YoMeQuedoEnCasa Festival, que va fer una primera edició els dies 14 i 15 de març i que reprèn amb nous artistes els propers 20, 21 i 22 de març. El concert serà retransmès pels respectius canals d'Instagram dels artistes o en la seva web oficial https://www.yomequedoencasafestival.com/.

 

#EnsQuedemACasa: Jocs i activitats per gaudir en família
#EnsQuedemACasa: Jocs i activitats per gaudir en família

Anem a sumar activitats, tant breus i senzilles com divertides! Consulteu aquest llistat amb 70 idees per jugar tots plegats a casa. Des de la guerra de pessigolles, sessions de perruqueria improvisades l'acampada nocturna al menjador... Totes elles conformen un gran comodí que ens farà participar i gaudir d'estones úniques, a més, per sortir del pas de manera ràpida i sense grans complicacions!

#EnsQuedemACasa: Jocs i activitats per gaudir en família

Per a fer servir la imaginació, bones idees també són la representació d'obres de teatre inventades, on grans i petits podran disfressar-se o els desfiles de moda pel passadís, inventant "outfits", jugant a ser els millors estilistes de moda.

Els jocs de taula són un clàssic recurrent que no pot faltar. Les cartes, el domino, el parxís, el domino, l'oca, l'u, LEGO, els puzles, el Pictionary, els jocs de mímica, les ombres xineses... entre altres.

Si els nens estan cansats de llegir contes, una alternativa divertida pot ser crear-n'hi de nous, escriure històries o poemes. Qui sap si hi ha un petit poeta dins de casa? #YoMeQuedoEnCasa Recital ofereix un recital de poesia a través de les respectives comptes d’Instagram dels autors, que és dura a terme durant els dies 16 – 22 de març, tota la informació a https://www.instagram.com/yomequedoencasarecital/.

#EnsQuedemACasa: Jocs i activitats per gaudir en família
#EnsQuedemACasa: Jocs i activitats per gaudir en família

 

Explotant aquesta vena artística també podem dedicar-nos a fer-nos fotografies dins de casa o a la terrassa, un record quotidià per quan s'hagi acabat el confinament. També podem mirar àlbums de fotos i apel·lar a la nostàlgia o crear-n'hi de nous manualment o en línia. Hofmann ofereix un 30% de descompte aquesta setmana. 

I si volem evadir-nos també podem anar a l'espai en família. La web spaceplace.nasa.gov ofereix un seguit de propostes per passar el temps dins de l'infinit de l'espai. Hi ha 40 jocs virtuals per explorar els planetes i 184 activitats relacionades amb la Terra, el Sol, el Sistema Solar, l'Univers i la ciència i la tecnologia espacials. Després de la visita a l'espai, una altra alternativa són les visites guiades per la natura que ofereix Descobrir, una pàgina que ens ofereix des de l'observació de la fauna dels Pirineus a Molló Parc, fins al Centre d'Apropament a la Natura, entre altres.

Per últim, però no menys important, l'exercici a casa. Ens podem realitzar massatges, meditar en comunitat o classes de ioga. Des de la pàgina oficial de ClubsDir fan recomanacions i donen consells sobre l'exercici diari. Al seu compte de YouTube han creat un especial #DirACasa per al confinament i pugen una rutina diària. Fer exercici en família pot ser molt divertit, a la part que saludable. O el calendari viral de Siéntete Joven, del blog de Maria Martínez, Instructora de Fitness. En aquest calendari hi ha un enllaç a un vídeo de YouTube on pots veure la rutina física del dia, per Martínez.

Per a més propostes pots consultar La Diversiva, que ha recopilat 70 idees fàcils per a jugar amb nens dins de casa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next