Entitats LGTBI reclamen deixar de vincular la verola del mico amb el col·lectiu gai

ACN
23-05-2022
  • Entitats LGTBI reclamen deixar de vincular la verola del mico amb el col·lectiu gai

La Plataforma d'Entitats LGTBI ha reclamat que es deixi de vincular la verola del mico amb el col·lectiu d'homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes. Ha exigit també que no s'estigmatitzin persones, espais ni determinades pràctiques. Les entitats han recordat que aquesta malaltia "pot afectar a tothom igual", dones i homes i de diferents orientacions sexuals. Ha demanat també al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que faci seguiment de totes les informacions contràries a la llei i que vagin en contra dels drets i el respecte a persones LGTBI. La Plataforma ha puntat que cal donar informacions basades en l'evidència científica i fugir de tractament LGTBIfòbics.

El vocal de salut de la Plataforma LGTBIcat, Joaquim Roqueta, ha insistit que cal evitar estigmatitzar les persones afectades, sigui quin sigui el seu gènere o la seva orientació sexual, així com espais d'oci, en al·lusió a la clausura d'una sauna gai a Madrid. També ha demanat no estigmatitzar pràctiques com el 'chemsex' o les persones que el practiquen i relacionar-les amb la verola del mico.

Per últim, la plataforma s'ha posat a disposició de les autoritats sanitàries per treballar conjuntament i donar missatges preventius tant al col·lectiu LGTBI com a la població en general per donar resposta conjunta a aquesta alerta sanitària.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?