Entra en funcionament a Tremp el nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària

REDACCIÓ
05-11-2019
  • Entra en funcionament a Tremp el nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària
  • Entra en funcionament a Tremp el nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària
  • Entra en funcionament a Tremp el nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària

El passat mes d’octubre va entrar en funcionament a Tremp el nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària  (SRC), que amplia la xarxa de serveis de salut mental al Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), el nou equipament dona un impuls al model d’atenció comunitària en salut mental a la zona, millorant els recursos de les comarques de muntanya i actuant de suport per a l’atenció primària.

Es tracta d’un espai de 354,26 m2 situat a Tremp, als baixos de la rambla de Dr. Pearson 12, que consta de dos despatxos de treball individuals, un despatx per a l’atenció a les famílies, dues sales de treball multidisciplinàries, dues sales de teràpia polivalents, una sala d’estar i una cuina-menjador. L’Hospital de Dia té una capacitat per a 4 persones i el SRC per a 10 usuaris.

A l’Hospital de Dia i SRC hi treballa un equip multidisciplinari format per dos psiquiatres, dues psicòlogues clíniques, dues infermeres de salut mental, dues terapeutes ocupacionals, una educadora social i una treballadora social. L’equip treballa de forma integrada i articulada amb la resta de professionals dels serveis de salut i socials, d’acord amb el projecte terapèutic del pacient i seguint les guies clíniques específiques i rutes assistencials marcades.

Per a la cap d’àrea de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l’Alt Pirineu i Aran, la Dra. Anna Mont, aquest nou servei suposa per al territori “un pas endavant per al tractament i acompanyament de les famílies i persones amb un trastorn mental, evitant que s’hagin de traslladar a Lleida en situacions de desestabilització i podent treballar amb ells la reinserció a la comunitat des de la pròpia zona”.

Aquest nou equipament ha suposat una inversió total de més de 300.000 euros. D’aquests, 35.500 euros s’han destinat a equipament i 270.000 euros a l’obra, dels quals 118.000 euros han estat finançats per la Diputació i la resta per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

Hospital de Dia

L’Hospital de Dia ofereix una atenció integral a les persones amb un trastorn mental greu que, per la seva gravetat i complexitat, precisen un abordatge intensiu i diari, incidint en la seva millora o recuperació clínica, però que no és imprescindible un ingrés en una unitat d’hospitalització de psiquiatria tancada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta