Es presenta un videojoc sobre l'Horta de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
03-10-2021
Actualitzat: 03-10-2021 9:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Es presenta un videojoc sobre l'horta de Lleida
  • Es presenta un videojoc sobre l'Horta de Lleida

Un videojoc sobre l'Horta de Lleida creat al laboratori del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny ha estat presentat avui públicament a l'estand de l'Ajuntament de Lleida, al Pavelló 3 i en el decurs de la 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 36a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola). La Fira de Sant Miquel ha acollit avui el Dia de l'Horta amb diferents iniciatives i una d'elles ha estat la presentació del videojoc, que permet als infants i al jovent simular que fan de pagès a l'Horta de Lleida. Aquesta presentació ha estat presidida per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que fins i tot ha fet una petita demostració amb el videojoc de l'Horta.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és, per una banda, promocionar l'Horta de Lleida, un peculiar espai agrícola intensiu i de regadiu que envolta la ciutat, a la vegada que es vol apropar les activitats agropecuàries als més joves. “Vam pensar que una bona manera de fer-ho era a través d'un videojoc”, segons ha explicat Andreu Ibáñez, fundador de Lleida Drone, que ha liderat la proposta. Aquest joc virtual, que es podrà descarregar gratuïtament a partir de gener del proper any, permet els participants fer de pagès: conrear, portar el tractor, collir fruita i tot tipus de tasques agrícoles i ramaderes.

Ibáñez afegeix que la primera versió del videojoc està localitzada a la partida de Sot de Fontanet, però en el futur es podrà fer de les diferents contrades de l'Horta de Lleida. “Aquest és un projecte a mig i llarg termini, que es podrà actualitzar cada cert temps”, ha dit. El joc, que reprodueix virtualment els diferents indrets del territori, com ara les torres, les granges i els camps, té una finalitat totalment pedagògica i didàctica. “Evidentment, hem fugit dels elements violents que acostumen a tenir els videojocs. Aquí no es tracta de matar ningú, sinó que senzillament es fa de pagès, que pot ser força divertit”, segons Ibáñez.

En acabar la presentació del videojoc, els assistents han pogut gaudir de diferents productes innnovadors de l'Horta de Lleida, i a la tarda s’han lliurat els nous diplomes amb el segell de la Marca Horta a diferents agricultors i empreses. També s’han presentat diversos projectes d'emprenedoria relacionats amb l'Horta de Lleida, un territori que està en procés de renovació de la seva activitat agropecuària tradicional.

Comparteix

També t'interessarà