⏯️ Es preveu una estabilització dels contagis o una onada "poc important" aquest octubre

ACN
16-09-2021
  • ⏯️ Es preveu una estabilització dels contagis o una onada "poc important" aquest octubre

La investigadora del BIOCOMSC Clara Prats preveu que a principis d'octubre hi hagi una estabilització dels contagis o una onada "poc important", com la quarta, amb brots més locals. Així ho ha assegurat aquest dimecres en una roda de premsa del Departament de Salut en què ha explicat que són a l'expectativa de passar el "punt clau" de l'inici de curs i el retorn de vacances per veure com evoluciona l'epidèmia. "L'escenari més probable és que a principis d'octubre o bé ens estabilitzem o bé s'iniciïn nous creixements", ha dit. Amb tot, ha subratllat que la situació és molt millor gràcies a la vacunació. "En el pitjor dels casos, amb una onada com la del juliol, la mortalitat seria similar però l'afectació d'UCI seria menor", ha dit.

La cobertura de vacunació és el principal punt per un escenari més favorable, però hi ha alguns factors que poden incidir en l'evolució de l'epidèmia. Prats ha fet referència, per exemple, al fet que a la tardor hi ha més activitats a l'interior que a l'exterior, efectes estacionals i un canvi en la manera de relacionar-se -per la tornada a l'escola i a la feina.

"Setembre és un mes de canvi, ens barregem i ens relacionem amb persones i entorns diferents, i això es nota al cap d'uns quants dies", ha apuntat.

A més, ha dit, també hi juga en contra que la variable Delta és més transmissora que la que hi havia fa un any. Tot i això, ha assenyalat que un 50 o un 60% de la transmissió estaria protegida per l'efecte de la vacuna.

Comparteix

També t'interessarà