⏯️ Escolars del Pallars participen en una jornada de conscienciació mediambiental al pantà de la Torrassa

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
22-09-2023
Actualitzat: 22-09-2023 9:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Escolars del Pallars participen en una jornada de conscienciació mediambiental al pantà de la Torrassa
    Peu de foto: 
    Foto: Marta Lluvich (ACN)

Fan tallers de coneixement del medi i retiren brossa de l'embassament amb l'ajuda d'embarcacions


Un total de cent trenta-cinc escolars de l'escola La Closa d'Esterri d'Àneu i la ZER de l'Alt Pallars Sobirà han participat dijous en una jornada de sensibilització i conscienciació del medi ambient. L'empresa d'esports d'aventura Roc Roi, en col·laboració amb l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha impartit tallers de coneixement de l'entorn. La jornada ha finalitzat amb una neteja i recollida de brossa amb embarcacions al voltant del perímetre del pantà de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu. L'objectiu de l'empresa és que aquesta activitat tingui continuïtat al Pallars i exportar-la a altres seus que té a Vilanova i la Geltrú o Andorra.

Els tècnics del Consell Comarcal s'han encarregat d'impartir els tallers relacionats amb la recollida de residus i la necessitat de reciclar bé i els del Parc Natural de l'Alt Pirineu han ensenyat als escolars els diferents animals que hi ha a la comarca i com se'ls pot identificar a través de les petjades.

Raimon Monterde, director esportiu de l'empresa Roc Roi, ha explicat que l'indret escollit és un espai que normalment els escolars de la comarca ja utilitzen per fer cursos de piragüisme o altres activitats. Per aquest motiu s'ha optat per fer aquesta jornada de conscienciació a la Torrassa i així retornar a la natura tot allò que ofereix i deixar-la sense deixalles ni brossa.

Monterde ha dit que l'objectiu és que no es quedi amb una jornada puntual i que tingui continuat no solament amb els escolars del Pallars sinó amb els de d'altres indrets on l'empresa Roc Roi té centres.

Comparteix

També t'interessarà