Espanya exigirà el certificat de vacunació als viatgers del Regne Unit

ACN
Publicat: 
28-11-2021
Actualitzat: 29-11-2021 11:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Espanya exigirà el certificat de vacunació als viatgers del Regne Unit
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Departament de Salut)

Espanya exigirà a partir de l'1 de desembre el passaport covid o certificat de vacunació als viatgers procedents del Regne Unit (Gran Bretanya i Irlanda del Nord). Fins ara, aquests passatgers en tenien prou amb proves diagnòstiques negatives de covid-19 o d'haver superat la malaltia. Amb l'aparició d'una nova variant com l'òmicron, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte la modificació dels criteris per a l'aplicació de la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen amb motiu de la crisi sanitària. De fet, Brussel·les ja va anunciar fa un parell de dies que només vol deixar entrar a la UE als vacunats, recuperats i viatgers "essencials". 

Segons dades del portal 'Our World in Data', només el 42% de la població mundial té la pauta completa de vacunació i menys del 6% dels ciutadans als països més pobres han rebut les dues dosis. A més llarg termini, la CE proposa acabar amb la llista blanca de països a partir del març i basar les restriccions en l'estatus individual. En paral·lel, Espanya exigirà a partir d'ara una prova negativa de covid-19 a tots els viatgers procedents de països d'alt risc (actualment Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbabwe). S'haurà de fer amb un màxim de 72 hores abans de l'arribada, i independentment de si estan vacunats. 

El Ministeri de Sanitat justifica aquesta decisió arran de l'aparició de la nova variant òmicron detectada a Sud-àfrica que "presenta nombroses mutacions relacionades amb un possible augment de la transmissibilitat i en la disminució de la capacitat de neutralització per part dels anticossos".

Comparteix

També t'interessarà