Especialistes en dermatologia faran revisions gratuïtes per detectar el càncer de pell

REDACCIÓ
23-05-2022
  • Especialistes en dermatologia faran revisions gratuïtes per detectar el càncer de pell
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Cinc especialistes en dermatologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i personal investigador en càncer cutani de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), encapçalats per la responsable de dermatologia de l'HUAV i investigadora principal de l'IRBLleida, Rosa Maria Martí, participaran com a voluntaris a la campanya Euromelanoma a l'Estat espanyol, que es realitzarà entre els dies 5 i 30 juny. Els dermatòlegs realitzaran revisions de la pell a aquelles persones que ho sol·licitin a través del web de la campanya: http://euromelanoma.aedv.es/login-paciente.

La iniciativa està pensada per promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell en la població europea. Al llarg d'aquests dies, diversos especialistes en dermatologia de 50 països diferents duran a terme una mateixa activitat per aconseguir aquest objectiu: realitzar revisions gratuïtes de la pell en població de risc.

Hi ha diversos factors de risc que predisposen al desenvolupament del càncer de pell. Qualsevol persona que estigui preocupada per alguna taca que té a la pell podrà fer-se un test d'autodiagnòstic, disponible al web, i, si pertany a un col·lectiu de risc (persones que s'hagin cremat sovint a causa del sol per motius d'oci, treballadors a l'aire lliure, esportistes, persones de pell clara o amb múltiples pigues, etc.), podrà accedir a una revisió exhaustiva de la pell per un dermatòleg voluntari.

El càncer de pell

A l'Estat espanyol, cada mes, al voltant de 300 persones són diagnosticades de melanoma cutani. La taxa d'incidència del càncer de pell s'ha duplicat al nostre país en les últimes dècades. Després dels confinaments i restriccions, el director de campanyes de la Fundación Piel Sana de la Academia Española de Dermatología y Venereología, organitzadora de la iniciativa, reconeix que "la població ha tingut una necessitat imperiosa d'exposar-se al sol" i que, en alguns casos això s'ha fet "sense la fotoadaptació prèvia que realitzem cada any en anar despullant-nos de roba a poc a poc". Per això, destaca la importància d'aquest "augment de cremades solars, que pot traduir-se en un augment de la incidència de melanomes el dia de demà".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?