Esquerra, JxCat i Comú firmen un pacte que veuen “modèlic” per a un govern “de canvi”

S.E.
28-06-2019
  • Esquerra, JxCat i Comú firmen un pacte que veuen “modèlic” per a un govern “de canvi”

Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i el Comú van firmar ahir, sota un sol de justícia a la passarel·la dels Camps Elisis, el pacte de govern a la Paeria “partint d’un model compartit de ciutat que persegueix la voluntat de tenir una Lleida propera, connectada, saludable, justa, valenta, segura, emprenedora i compromesa amb els del 80% de la població (els valors republicans, la llibertat dels presos polítics i els exiliats, i un referèndum com a sortida al conflicte polític)”. “En els últims anys, Lleida moltes vegades ha constituït una singularitat o anomalia al marc polític de Catalunya i l’Estat i estem en condicions de tancar un acord històric i exportar un model o camí pel qual hem arribat a la firma d’avui”, va assegurar l’alcalde, Miquel Pueyo. Va considerar que “a la ciutat hi ha il·lusió pel canvi” i va afegir que “tenim davant una extraordinària responsabilitat, que crec que serem capaços de gestionar amb eficàcia i intel·ligència emocional”. A més, va destacar que li sembla “meritori fer una desena de reunions, i treballar tot el pont de Sant Joan, i que només a l’últim tram s’hagi parlat d’àrees de responsabilitat i càrrecs”.

La regidora d’Esquerra Republicana i número dos de Pueyo, Jordina Freixanet, va dir que “hem arribat fins aquí buscant punts de trobada i ho hem volgut escenificar en un pont” i va detallar que els objectius són “formar un govern estable, apostar per la transparència, la participació, l’ètica i la integritat pública i la lluita contra la corrupció, i capgirar les prioritats posant al centre les persones, la comunitat i la seua qualitat de vida”. Va anunciar que avui divendres nomenaran els set tinents d’alcalde i que, després del ple d’aquest dilluns per aprovar el cartipàs, el govern es posarà en marxa.

Per la seua banda, Toni Postius, de Junts per Catalunya, va subratllar que “partim del mandat democràtic de la ciutat, que va votar canvi, i per tant s’havia de materialitzar amb un govern fort, estable, al més ampli possible i amb ganes de transformar totes les qüestions consensuades”. “Podem afrontar tots els reptes de ciutat i es podran escriure les millors pàgines a partir de dilluns”, va subratllar.

Així mateix, Elena Ferré, del Comú, va assenyalar que el pacte “respon a una il·lusió i capacitat de treball i a esforços compartits de les tres formacions” i confia que “el canvi ens porti a la Lleida que imaginem, que posi les persones al centre de la política”.

Freixanet diu que els edils a temps parcial cobraran un bon sou

La regidora d’ERC Jordina Freixanet va replicar la reclamació de l’oposició de més dedicacions exclusives argumentant que el màxim el fixa “una llei aprovada pel PP”. El cartipàs n’atorga sis a ERC, cinc a JxCat i una al Comú, quatre al PSC, una a Cs i una altra al PP. “Nosaltres ens dedicarem al cent per cent a la corporació perquè creiem que per ètica pública, compromís i integritat les persones que es dediquen a la qüestió pública han de tenir les mans al més netes possibles i han de tenir exclusivitat”, va apuntar, i va afegir que “estem intentant donar aquesta opció a l’oposició, ja sigui mitjançant exclusives o a temps parcial, que a nivell econòmic no crec que siguin salaris per sota dels ordinaris”. Així doncs, va dir que un terç de dedicació pot comportar un sou de 1.600 euros. D’altra banda, va incidir en el fet que ben aviat penjaran a la Paeria el llaç groc i la pancarta en suport de presos i exiliats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?