Esterri canviarà el reg de jardins per deixar d’utilitzar l’aigua potable

X.R.
18-08-2019
  • Esterri canviarà el reg de jardins per deixar d’utilitzar l’aigua potable

L’ajuntament d’Esterri d’Àneu canviarà el reg de dos zones enjardinades del municipi i del camp de futbol i utilitzarà aigua del riu en lloc d’aigua potable. Així ho va avançar ahir l’alcalde, Pere Ticó, que va assegurar que ja compten amb permisos de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per poder fer les captacions de la Noguera Pallaresa. Ticó va apuntar que “al costat del camp de futbol i de les piscines ja tenim un pou, tot i que està inutilitzat i l’omplirem amb aigua de la Pallaresa” per poder regar, mentre que en el cas del jardí Vora Riu instal·laran una bomba al riu. El consistori preveu dur a terme aquestes actuacions entre finals d’aquest mes i principis de setembre.

Esterri d’Àneu té habitualment una població de prop de 800 habitants i durant els mesos d’estiu triplica el nombre de veïns i arriba als 2.500. Això pot arribar a provocar problemes de proveïment i el consistori ja ha prohibit l’ús de l’aigua de boca per regar jardins, horts o finques.

Després d’una avaria al dipòsit, l’ajuntament es va plantejar aplicar talls d’aigua durant la nit, encara que finalment es va poder reparar la incidència al voltant de les 03.00 hores d’ahir i no va ser necessari posar en marxa aquestes mesures.

El primer edil va assegurar que l’equip de govern es reunirà demà per analitzar els nivells d’aigua i decidiran si és necessari prendre mesures en aquest sentit. En aquest context, Ticó va demanar als veïns que facin un ús resposable de l’aigua de boca.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next