Estrena britànica a Lleida

REDACCIÓN
10-09-2019
  • Estrena britànica a Lleida
  • Estrena britànica a Lleida

El britànic Mat Collishaw, un dels artistes més significatius de l’actual panorama internacional de la seua generació, coneguda com The Young British Artists, protagonitzarà a partir del 19 de setembre a Lleida la seua segona exposició individual a Espanya. La primera va ser a la primavera a Madrid, en un dels pavellons del Jardí Botànic, al costat del Museu del Prado. Les dos porten el segell de la Fundació Sorigué, que el 29 de març va desembarcar a la capital espanyola amb una gran exposició de l’artista britànic i que ara presentarà l’obra també a Lleida.

De fet, la mostra a la Fundació Sorigué de Lleida no serà exactament la mateixa que va poder veure’s a Madrid. Així, l’exposició inclourà escultures, fotografies, vídeos, pintures i instal·lacions, entre les quals destacarà una peça icònica de l’artista, The End of Innocence (2009), pertanyent a la col·lecció d’art de la Fundació Sorigué i que donarà nom a l’exposició.

‘The End of Innocence’, de Mat Collishaw, es podrà veure a la Fundació Sorigué fins al 26 d’abril del 2020

L’obra de Collishaw a Madrid la van visitar en tot just dos mesos més de 31.000 persones. La mostra es va articular entorn de dos eixos claus en la seua trajectòria: la naturalesa i la història de l’art. Collishaw va disposar llavors diversos treballs d’etapes diferents de la seua carrera, ja sigui en diàleg amb el mateix Jardí Botànic madrileny o en connexió amb les pintures veïnes del Museu del Prado.

A l’exposició que inaugurarà a Lleida i que podrà visitar-se fins al 26 d’abril de l’any que ve, l’artista convidarà a la reflexió sobre la relació de l’ésser humà amb la naturalesa i amb la preeminència de l’àmbit digital, qüestions de plena actualitat molt presents en la carrera del creador britànic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?