Estrena britànica a Lleida

REDACCIÓN
10-09-2019
  • Estrena britànica a Lleida
  • Estrena britànica a Lleida

El britànic Mat Collishaw, un dels artistes més significatius de l’actual panorama internacional de la seua generació, coneguda com The Young British Artists, protagonitzarà a partir del 19 de setembre a Lleida la seua segona exposició individual a Espanya. La primera va ser a la primavera a Madrid, en un dels pavellons del Jardí Botànic, al costat del Museu del Prado. Les dos porten el segell de la Fundació Sorigué, que el 29 de març va desembarcar a la capital espanyola amb una gran exposició de l’artista britànic i que ara presentarà l’obra també a Lleida.

De fet, la mostra a la Fundació Sorigué de Lleida no serà exactament la mateixa que va poder veure’s a Madrid. Així, l’exposició inclourà escultures, fotografies, vídeos, pintures i instal·lacions, entre les quals destacarà una peça icònica de l’artista, The End of Innocence (2009), pertanyent a la col·lecció d’art de la Fundació Sorigué i que donarà nom a l’exposició.

‘The End of Innocence’, de Mat Collishaw, es podrà veure a la Fundació Sorigué fins al 26 d’abril del 2020

L’obra de Collishaw a Madrid la van visitar en tot just dos mesos més de 31.000 persones. La mostra es va articular entorn de dos eixos claus en la seua trajectòria: la naturalesa i la història de l’art. Collishaw va disposar llavors diversos treballs d’etapes diferents de la seua carrera, ja sigui en diàleg amb el mateix Jardí Botànic madrileny o en connexió amb les pintures veïnes del Museu del Prado.

A l’exposició que inaugurarà a Lleida i que podrà visitar-se fins al 26 d’abril de l’any que ve, l’artista convidarà a la reflexió sobre la relació de l’ésser humà amb la naturalesa i amb la preeminència de l’àmbit digital, qüestions de plena actualitat molt presents en la carrera del creador britànic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?