Estrena històrica a tot ritme a Solsona

A. SISCART
13-08-2019
  • Estrena històrica a tot ritme a Solsona
  • Estrena històrica a tot ritme a Solsona

Mig miler de persones van ser testimonis diumenge d’un esdeveniment únic a Solsona. I és que després de 17 anys d’història l’Acadèmia Internacional de Música de la ciutat (AIMS) va elegir aquest dia per estrenar, en una Sala Polivalent plena a vessar, la seua pròpia orquestra simfònica. L’AIMS Festival Orquestra va meravellar un públic entregat, que no va voler perdre’s el debut dels 55 intèrprets, a ritme de Ludwig van Beethoven i dirigits per l’aclamat director Riccardo Frizza.

Per si fos poc, els joves guanyadors del concurs anual de l’Acadèmia es van afegir al concert com a solistes de luxe. Sarah Emilie Strohm (Suïssa) a la viola, Lazar Kaminsky (EUA) al violoncel i el flautista Aleksandr Sidoruk (Rússia) van distreure el públic culminant una vetllada que, segons el mateix president de l’AIMS, Peter Thiemann, no es pot descriure amb paraules.

“Frizza va quedar tan satisfet amb el resultat que ens ha comunicat la seua intenció de repetir l’experiència la pròxima edició”, va assegurar Thiemann, que va afegir que “quan un director de la seua qualitat, que ha estat al capdavant de joves orquestres internacionals, t’assegura que és el millor concert d’alumnes que ha dirigit mai, t’omple d’orgull”.

L’AIMS Festival va començar el 2 d’agost i es prolongarà fins diumenge. Ahir, les actuacions es van traslladar fins a Almacelles, al centre de salut mental Sant Joan de Déu, on alumnes de l’AIMS van oferir un concert davant d’uns 120 usuaris. “És la quarta vegada que actuem aquí i sempre ens fa molta il·lusió. És una experiència molt bonica”, va concloure Thiemann.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next