Estudi geotècnic per a les futures torres de la Llotja

SANTI COSTA DOMINGO
09-06-2018
  • Estudi geotècnic per a les futures torres de la Llotja

Un grup d’operaris treballa aquests dies al solar que acollirà les torres de la Llotja fent sondejos i cales per analitzar les característiques del sòl. Està previst que els últims sondejos es duguin a terme durant el dia d’avui i que aquest sigui el pas previ per iniciar més endavant la construcció d’aquestes dos torres bessones de 21 plantes i 184 habitatges d’entre una i quatre habitacions, les obres de les quals s’estima que duraran aproximadament tres anys.

L'anàlisi del sòl es tracta de la primera actuació que es porta a terme en aquest solar per iniciar la construcció de les torres, un projecte paralitzat durant més d’una dècada per l’esclat de la bombolla immobiliària. El solar es va vendre el 2007 per 49,5 milions a una promotora local participada per Catalunya Caixa. La va absorbir una filial de CX i després el solar va passar a mans de Catalunya Banc, la Sareb i, finalment, al BBVA, que al seu torn el va cedir a Metrovacesa.

Dimarts de la setmana passada, la Paeria va fer públic que Metrovacesa havia presentat tota la documentació necessària per obtenir la llicència d’obres. La inversió prevista per a la construcció de les dos torres és de trenta milions d’euros i la promotora assegura que les obres crearan uns cinc-cents llocs de treball.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?