Eurecat Lleida lidera un projecte innovador per a la gestió sostenible de recursos hídrics

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
07-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Eurecat Lleida lidera un projecte innovador per a la gestió sostenible de recursos hídrics
    Peu de foto: 
    Eurecat Lleida

El centre tecnològic Eurecat Lleida està col·laborant en el projecte iRAIN, que busca desenvolupar un sistema innovador de gestió de recursos hídrics mitjançant la recerca de nous sistemes i tecnologies. Aquest sistema s'aplicarà per regenerar i reutilitzar aigües residuals i els seus nutrients de manera segura per a ús agrícola. Eurecat lidera la part científica i tècnica del projecte, que compta amb la participació de diverses empreses i centres tecnològics.

La investigació d'Eurecat es centrarà en el desenvolupament de tecnologies per a la recuperació de nutrients i la reutilització d'aigua per a ús agrícola a partir d'aigua residual urbana. A més, implementarà models híbrids amb intel·ligència artificial per al monitoratge de la qualitat de l'efluent i l'evolució dels cultius. També desenvoluparà algorismes de gestió de flotes de robots autònoms per optimitzar l'ús dels recursos hídrics dels cultius.

Les activitats del projecte es duran a terme a l'EDAR de Pliego i a les instal·lacions de la Comunitat de Regants de Pliego, a Múrcia. Aquestes activitats inclouran la investigació de tècniques de regeneració d'aigua, el desenvolupament de solucions digitals per a la gestió combinada i optimitzada de l'activitat de plantes de tractament d'aigües residuals, i l'avaluació de les millores i l'impacte mitjançant validació en entorns realistes.

Comparteix

També t'interessarà