Excavats nou metres del túnel de Tres Ponts a la C-14

C. SANS
13-09-2018
  • Excavats nou metres del túnel de Tres Ponts a la C-14

Les obres del túnel de Tres Ponts avancen a bon ritme i han permès excavar els primers nou metres de la boca nord. La galeria, situada a la C-14 entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, tindrà 1,3 quilòmetres de longitud i millorarà la seguretat en un tram de carretera de muntanya en el qual són habituals els despreniments de roques. Els treballs al túnel van començar el mes d’abril. Fonts pròximes al projecte van explicar ahir que el ritme és “més lent del que estava previst” i que la “duresa extrema” de la roca impedeix avançar més ràpid. Per això, han iniciat els tràmits per avançar les voladures.

La Generalitat, responsable dels treballs, ja tenia previst utilitzar mitjans mecànics “al primer tram d’entre quinze o vint metres” de cadascuna de les boques i la resta, amb explosius. Ara esperen avançar aquesta fase. Les voladures, al seu torn, comportaran talls de trànsit.

La previsió és que el túnel i les galeries d’emergència quedin excavats de cara a la pròxima primavera. La reforma d’aquest tram de la C-14 va començar al novembre, durarà tres anys i costarà trenta-cinc milions d’euros. La calçada, al marge del túnel, s’ampliarà fins als deu metres d’ample.

Comparteix

També t'interessarà